MERSİN'in Erdemli İlçesine bağlı turistik Kızkalesi Beldesi'nde deniz üzerinde 4 ayrı noktada oluşan hortum balıkçılara zor anlar yaşattı. Anamur ve Bozyazı ilçelerinde ise etkili olan yağış ve fırtına sırasında muz ve çilek seraları sular altında kaldı. Yuva Deresi'nin taşması sonucu D-400 Karayolu'nda ulaşım tek yönlü sağlandı.

Kızkalesi Beldesi'nde deniz üzerinde 4 ayrı noktada oluşan hortumlar denizin kabarmasına ve balıkçı teknelerinin su almasına yol açtı. 2 teknenin de insansız olarak battığı belirtildi. Korku filmini andıran hortum sırasında çevredeki balıkçılar teknelerini kurtarmaya çalıştı. Ancak kabaran deniz suyu fırtınanın da etkisiyle tekneleri sahile savurdu. Çok sayıda balıkçı teknesinde hasar meydana gelirken çevrede toplanan vatandaşlar da dehşet içinde hortumları izledi. Hortumlar bir süre sonra etkisini kaybetti.

ÇİLEK VE MUZ SERALARI ENKAZA DÖNDÜ

Dün akşam saatlerinde Anamur ve Bozyazı ilçelerinde başlayan şiddetli yağış ise çok sayıda ev ve işyerinde su baskınlarına neden oldu. Bozyazı'daki Yuva Deresi'nin taşması sonucu D-400 Karayolu'nda ulaşım tek yönlü sağlanıyor. Fırtınanın de etkili olduğu yağış sırasında en çok hasarı Anamur'un Çarıklar Beldesi ile Bozdoğan köyündeki muz ve turfanda sebze seraları gördü. Özellikle çilek tarlaları sular altında kaldı, cam ve naylondan yapılan muz seraları ise enkaza döndü. Seralarına ulaşabilmek için suyun biraz olsun çekilmesini bekleyen üreticiler, kendi imkanlarıyla tıkanan boruları açmaya çalışırken yaşadıklarına da isyan etti. Devam eden yağış ve fırtınanın etkisiyle çok sayıda ağaç ve elektrik direğinin devrildiği ilçede elektrik kesintileri yaşanıyor. Anamur Mamure Kalesi çevresinde fırtınanın şiddetiyle kıyıya vuran dalgalar metrelerce yükseğe ulaşıyor. Silifke - Anamur karayolunda da çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Zarar gören tarla ve evlerde hasar tespit çalışmasına fırtınanın şiddetini kaybetmesinin ardından başlanacak.