Amerikan ekonomi dergisi Forbes'ın milyarderler listesinde, Meksikalı telekomünikasyon devi Carlos Slim Helu 53.5 milyar dolarlık servetiyle birinci olmuştu. Carlos Slim"in günlük kazancı ise dudakları uçuklatıyor.

Amerikan ekonomi dergisi Forbes"ın milyarderler listesinde, Meksikalı telekomünikasyon devi Carlos Slim Helu 53.5 milyar dolarlık servetiyle birinci olmuştu.
Forbes dergisinde yer alan haberde, Slim"in Roman Katolik Kilisesi mensubu Lübnanlı babası Julian Slim Haddad Aglamaz"ın (Yusuf Selim Hattat Ağlamaz) 1902 yılında Osmanlı topraklarından askerlik yapmamak için kaçıp Mexico City"ye yerleştiği anlatıldı.
1911"de "Şark Yıldızı" anlamına gelen La Estrella Del Oriente adında bir kuru yiyecek dükkânı açan Ağlamaz"ın altı çocuğundan beşincisi Carlos 1940 yılında, Mexico City"de dünyaya geldi. Carlos Slim devletle kurduğu yakın ilişkiler sayesinde telefon, tütün, plak sanayii, restoranlar, sigorta, inşaat, petrol alanlarında hızla büyüdü. Carlos Slim günde 30 milyon dolar kazanıyor.

"Noel baba değilim"
Slim, 1997"de geçirdiği bir kalp krizinden sonra tüm yetkilerini resmi olarak üç oğlu Carlos, Marco Antonio ve Patricio"ya geçirdi ve hayır işlerine ağırlık vermeye başladı. Slim"in kurduğu iki vakıf, cerrahi, beslenme, eğitim bursları ve bilgisayar dağıtımı gibi işleri finanse ediyor.
Hayır kurumlarına yaptığı 4.5 milyar dolarlık bağışı az bulunan Slim cevap olarak, “Ben Noel Baba değilim. Yoksulluğun çaresi bağış yapmak değil, iş imkânı sağlamak” diyor.

Milliyet