Zaten tarihteki çekişmeli sezonlarda yaşananlardan ötürü pek de dostane maçlara sahne olmayan Fenerbahçe-Trabzonspor buluşmalarının en gerginlerinden biri oynandı dün akşam. Şike soruşturmasının daha da gergin bir hale getirdiği ‘dostluk’ için Fenerbahçe tribünleri tam kadro Şükrü Saracoğlu’ndaydı. Bu sezon ortasında alınan kararla yürürlüge giren ‘dört büyükler aralarındaki maçlarda deplasman seyircisi almayacak’ kuralı dün de uygulandı ama bir farkla: Fenerbahçe taraftarı orada da yer aldı. 
Dünkü maç aynı zamanda Fenerbahçe’nin son dönemde tribün olarak da en çok hazırlandığı maçlardan biri olarak dikkat çekti. ‘Envai’ çeşit pankart arasından Aziz Yıldırım göndermesi içeren ‘Güneşe inat A.Y çıkar geceleri’ ve sadece ‘Oy sandığı’ olan pankart dikkat çekti. Şeref tribünü kısmına gelecek olursak Trabzonspor yönetimi, Başkan Sadri Şener ve yönetici Tuncay Bekiroğlu’nun PFDK’ya sevkedilmesi nedeniyle maçı protesto etti ve stada gelmedi. Bu arada Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı da protokol tribünündeki yerini aldı. 
 
Alex’ten ağır başlı sevinç 
Maç öncesi başlayan yağış futbolcuları zor duruma düşürürken kimi pozisyonlarda futbolcular ayakta durmakta zorlandı. Bu problemi yaşayanlardan Emre Belözoğlu 12. dakikada kramponlarını kaygan zemine uygun olanlarla değiştirdi. 
Saha içinde de Sarı-Lacivertli futbolcular motive haldeydi. Bu tabloyu 24. dakikada Mehmet Topuz’un attığı golde sergilediler: Futbolcular ve yedek kulübesi teknik kadroyla kenetlenirken golün pasını veren Alex de Souza sevince katılmak yerine santraya yürümeyi tercih etti. 
Gol sonrası Fenerbahçe tribünleri Aziz Yıldırım’a destek tezahüratı yaparken “Trabzon kümeye” şeklinde tempo tuttular. 
Sarı-Lacivertlilerin teknik direktörü Aykut Kocaman dün Fenerbahçe’nin başında 50. lig maçına çıkarken karşılaşma öncesi söz verdiği gibi Şenol Güneş’in yanına giderek başarılar diledi. 
Koreografide de Aykut Kocaman vardı: Kale arkasında kartonlarla Aykut Kocaman silüeti yapılırken “Tarihinde Kocaman bir iz var” yazıldı. Maraton tribünü de kartonlarla ‘Legend’ (efsane) yazdı. 
Bu arada ev sahibi Fenerbahçe sahaya ‘Van için tek yürek’ yazılı pankartla çıktı. Güvenlik tedbirleri de artırılırken Saracoğlu’nda kale arkası tribünlerin önüne tel örgü takıldı. 2009’da kaldırılan tel örgülü güvenlik sistemi, taraftarların sahaya yönelik tepki göstermesi olasılığı nedeniyle yeniden uygulandı.