Didim'e bağlı Akbük beldesinde yaşayan ve bir asrı geride bırakan Osman Esen’i doğum gününde Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı yalnız bırakmadı. Yılın 6-7 ayını Akbük’te ki Yeşil Akbük sitesinde geçiren Osman Esen 100. yaşını Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı getirdiği pasta ile kutladı. Kendisine yapılan jestten dolayı duygulanan Esen, Belediye Başkanı Sandalcı’ya “Teşrifinize teşekkür ediyorum. Beni çok mutlu ettiniz. 101. doğum günü kutlamamda da birlikte olmak isterim. Allah size de sağlıklı uzun ömür versin” diyerek Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı’ya teşekkür etti.
Yaşam hikayesini ve düşüncelerini anlatan Osman Esen “Yunanistan’ın Köstence şehrinin Mecidiye kazası Dehçe köyünde 1911 yılında doğdum. Nüfusumu 2 yıl gecikmeli çıkarmışlar. Vatanıma geldikten sonra doğduğum yere hiç gitmedim. Belki özlemiş olabilirim, fakat Ülkemde çok mutlu olduğum için gidip görmek ihtiyacı duymadım. Çünkü Ülkem çok güzel. Eşimi yıllar önce kaybettim. 2 kızım var. Şimdi kızım Gülenay ile birlikte kışları İstanbul’da yılın 7 ayını ise Akbük’te geçiriyorum. Belediye Başkanımızın 100. yaşımı hatırlamasından ziyade belde de yaşayanların özel günlerine olan hassasiyeti beni mutlu etti” dedi.
Yaklaşık 45 dakika bir asırlık çınarla vakit geçiren Akbük Belediye Başkanı Erçin Sandalcı Esen’in doğum gününü kutlayarak her zaman yanından olduğunun mesajını verdi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg