Didim Belediye Başkanlığı imzalı yapılan basın açıklamasında 75. Yıl Sanayi Sitesinin son durumu ve gelinen süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.
Yapılan basın açıklamasında sanayi sitesinin sorununun çözüm noktasında yapılan açıklamalar eleştirilirken şu ifadelere yer verildi; “1108 parselde bulunan 75. Yıl Sanayi Sitesi ile ilgili yıkım kararı ve son gelişmeler hakkında basınımızda yer alan, siyasiler tarafından yapılan açıklamalar gerçekten düşündürücü ve Didim"in ve Didimlinin çıkarları açısından üzücüdür. Biz seçimle işbaşına gelen yerel yönetim olarak her icraatımızda ve her açıklamamızda Didim"de yaşayanların, Didim"de ekmeğini kazananların tarafından durumu değerlendiririz ve bunun sorumluluğu ile konuşmak zorundayız. Bu nedenle Didim esnafının doğrudan ekmeğini ilgilendiren böyle bir konuda başkalarının yaptığı gibi siyasi manevralarda bulunmak ve kamuoyunu yanıltıcı bir tutum takınmak bizim işimiz olamaz. 75. Yıl Sanayi Sitesi"ndeki sorunun çözümü konusunda Didim Belediyesi yönetimi gerekli girişimlerde bulunmuştur ve bulunmaya devam etmektedir. Belediye yönetimi bu sürecin başından beri Sanayi Sitesi Yönetimi ve esnafıyla birçok toplantı düzenlemiş, bu görüşmeler sonucunda yasal girişimlerde bulunmuştur.
SİYASİ ÖFKENİN HEDEFİNDE DİDİM HALKI VAR
Ancak ne yazık ki, birileri yine Didim"i ve Didimlileri dar kafalı siyasi hedeflerine ve kişisel öfke ve hırslarına kurban etme girişiminde bulunmaktadır. Son yerel seçimlerden bu yana Didim"de çok şey yaşadık ve bu siyasi hırsların, mevcut yerel yönetime zarar vermek adına yapılan her girişimin nasıl da dönüp dolaşıp aslında doğrudan Didim halkına ve Didim esnafına zarar verdiğini hep birlikte gördük.Sanayi Sitesi konusu da böyle olmuştur. Bazı siyasiler önce Sanayi Esnafı"nın başına iş açmak için her düzeyde girişimde bulunup, “burası mera vasfından çıkartılmamış, Sanayi Sitesi yasal değil” diyerek sözüm ona Didim Belediyesi yönetimine zarar vermek adına açıklamalar yapıp, kapı kapı dolaştıktan sonra bugün çıkıp güya esnafa “müjde” veriyorlar. Yeter artık diyoruz, daha fazla Didim esnafının ekmeği üzerinden, Didim halkının evi barkı üzerinden siyaset yapma tarzını bırakın. Belediye yönetimini karalamak için yaptığınız her girişim, her açıklama sadece ve sadece Didimlilere zarar veriyor. Bu siyasi öfkenizin hedefinde Didim halkı var.75. Yıl Sanayi Sitesi esnafının başına bu dertleri açanlar şimdi neyin müjdesini veriyorlar? Sanayi Sitesi"nin mera vasfından çıkartılması için hazırlanan Tahsis Amaçlı Planlar Belediyemiz tarafından Didim Belediyesi 75. Yıl Sanayi Sitesi Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği ile birlikte hazırlanarak sunulmuş bir plandır. Plan çalışması tamamlanarak ilgili kurumlara gönderilmiştir ve Aydın Valiliği İl Tarım Müdürlüğü tarafından planla ilgili işlemler tamamlanana kadar mevcut işyerlerinin yıkımı geçici olarak durdurulmuştur. Anlaşılacağı gibi, henüz Sanayi esnafımızın sorunu nihai bir çözüme kavuşmamıştır. Bizim planın kabul edilmesi için çalışmalarımız devam edecektir. Bu konuda Didim Belediyesi yönetiminin Sanayi esnafı üzerinden siyaset yapmaya ne niyeti ne de lüksü vardır. Biz esnafımızın ekmeğine zarar gelmemesi, ticari hayatlarının sekteye uğramaması için bütün kurumlarımızla, Valiliğimizle, Kaymakamlığımızla, Bakanlıklarımızla ortak bir çalışma yaparak sorunu çözme noktasında durmaktayız. Neticede sanayi esnafının hak ettiği olumlu bir sonuç alındığında da her şeyde olduğu gibi “ biz yaptık, biz başardık, biz istemesek bu netice olmazdı” aldatmalarına ve kamu haklarına sahip çıkıp ulufe dağıtıyormuş anlayışına artık son vermek gerekir. Didim"i düşünen, Didimlinin çıkarlarını savunduğunu iddia eden tüm siyasileri de bu anlayışa davet ediyoruz. Sanayi esnafının bugünkü sorunu, sizin gündelik siyasi çıkarlarınızın ve siyasi öfkelerinizin çok üstündedir ve acildir.”