Kuşadası Sanayi Sitesi kahvehanesinde gerçekleştirilen toplantıya Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün ile birlikte belediye meclis üyeleri ve belediyenin daire amirleri katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Altungün, sanayi
sitesinde birçok sorun bulunduğunu ve bu sorunların hem esnafa hem de çalışanlara büyük sıkıntılar oluşturduğunu söyledi. Sorunların çözümü için belediye olarak gerekeni yapacaklarını belirten Başkan Altungün, "Ancak, sorunlar sadece belediyenin el atması ile çözülmüyor. Esnaf ve çalışanlar da kendi aralarında otokontrol kurmak zorunda" dedi.
Seçimlerden önce sanayi sitesi esnafına verdikleri sözleri tutacaklarını kaydeden Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, "Seçimlerden önce sizlerle yapacak olduğumuz projeler hakkında toplantılar gerçekleştirmiştik, artık bu projeleri hayata geçirme zamanı geldi. Sizlerden de isteğim sanayi sitesi ile ilgili düşüncelerinizi ve planlarınızı bana iletin. Seçim döneminde geldiğimizde sanayi sitesinde çekiç sesi yoktu ve hala yok, sanayi sitesinden çekiç sesi çıkmalı bu senin çıkması için elimizden
gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.
Kuşadası Belediyesi ile ilgili bilgileri de sanayi esnafı ile paylaşan Altungün, "Kuşadası Belediyesi'nin gelirinin yüzde doksanı personel giderine gidiyor. 1 yıl içerisinde belediyenin gelirlerini yükseltip, giderlerini düşürmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Toplantının ikinci bölümünde ise Başkan Altungün, esnafın sorunlarını tek tek dinledi ve sorunların çözümü için bir komisyon kurulmasına karar verildi.