Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu Kaymakamlık tarafından tebliği edilen yazıda Sanayi Sitesinin 14 Şubat"a kadar yıkılması gerektiğinin kendilerine bildirildiğini söyledi. Başkan Mümin Kamacı ise yıkım olmadığı takdirde belediye hakkında yasal işlemlerin başlatılacağını belirtti.
Didim Belediyesince her hafta düzenlenen haftalık basın toplantısında Geçici 75. Yıl Sanayi Sitesiyle ilgili önemli açıklamalar yapıldı. Konuyla ilgili bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu 28 Aralık tarihinde Aydın İl Mahalli İdareler Müdürlüğünün Geçici 75. Yıl Sanayi Sitesiyle ilgili olarak kendilerine bir yazı gönderdiğini söyledi. Kendilerine gelen yazıyla ilgili bilgi veren Karaoğlu, “Yazıyı bize Aydın İl Tarım Müdürlüğü gönderiyor. Yazıda bize 26 Aralık 2010 tarih ve 8942 sayılı yazıda İl Mera Komisyonunun 10 Aralık 2010 tarih ve 230/19 karar toplantısının alınan karar tebliğ ediliyor. Gelen karar, "Didim Belediyesi Başkanlığının 1108 no"lu Mera Parseli (75.Yıl Sanayi Sitesinin bulunduğu parsel) üzerindeki kaçak binalarda gecekondu kanununun 15. Maddesi gereğince yapması gereken yıkım işlemini başlamadığı anlaşıldığından, ilgili belediyenin yıkıma başlamaması durumunda haklarında kanuni işlem yapılacağı hususu kendilerine bildirilmiştir" şeklinde. Bu yazı daha sonra Didim Kaymakamlığına gönderiliyor. Kaymakamlık tarafından bize tebliği edilen yazıda ise “Başkanlığınızın uygulamaları hakkında Fuat Gürsoy tarafından Valilik Makamına sunulan 18 Eylül 2010 tarihli şikayet dilekçesi Valiliğimizce incelettirilmiş olup, inceleme sonucu alınan Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğünün 19 Ekim 2010 tarihli 3872 sayılı yazısı ve ekleri gereği için Aydın İl Tarım Müdürlüğüne gönderilmiş olup, Aydın İl Tarım Müdürlüğünün (a) sayılı cevabı yazısı ilişikte gönderilmiştir. Konu ile ilgi yasal mevzuat gereğince iş ve işlemlerin yapılmasını sonucunda 14 Şubat 2011 tarihine kadar Kaymakamlığımıza bilgi verilmesi” şeklinde bize yazı gönderiliyor. Yani yapılan yazışmalardan ortaya çıkan sonuç 75. Yıl Sanayi Sitesinin yıkılması gerektiği ve bunun da 14 Şubat"a kadar yapılması ortaya çıkıyor. Şayet biz belediye olarak ta bunun yapmadığımız takdirde belediye hakkında yasal işlemlerin yapılacağı da bildiriliyor” dedi.
Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise Sanayi Sitesinin yeriyle ilgili planları yaptıklarını ve bakanlığa gönderdiklerini söylerken “Bu konuda iktidar partisi yetkilileri ile partili partisiz herkes yardımcı olmalı” şeklinde konuştu.