Projelerini anlatırken uluslar arası festivallere ev sahipliği yapan Tepecik Kültür ve Sanat Parkını da dolaştık. Ve yapılan çalışmaları inceleme fırsatı bulduk.

 

Tepecik Beldesi Ekonomik Sosyal Kültürel Sportif Bilimsel Faaliyetler Derneğinin faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz? Dernek kapsamında ne gibi projeleriniz oldu?

Tepecik Beldesi Ekonomik Sosyal Kültürel Sportif Bilimsel Faaliyetler Derneği. Biz bu kurmuş olduğumuz derneğin aracılığıyla bir takım organizasyonlar yapıyoruz. Geçen yılda bir festival yaptık. Uluslar arası bir etkinlikti bu. 3 kıtadan yaklaşık 30 sanatçı ayrı ayrı dallarda farklı yeteneklerde (resim, şiir, heykel) sanatçılar getirdik. Bu sanatçılar beldemizde kaldılar. Onları sponsorlarımız aracılığıyla Anemonda ağırladık. Güzel geçti. Fakat burukluğumuz vardı, şehit vermemiz nedeniyle. Eğlence kısmını tam yapmasak da iyi üretimlerimiz oldu. Tepecik Kültür Sanat Parkında yapılan etkinliklerde derneğimizin festivalleri çok iyi geçiyor. Diğer festivallere benzemiyor. Diğer festivallerde sanatçılar geliyor, performansını sergileyip gidiyor. Geriye kalan bir şey olmuyor. Bizimkinde öyle değil. Bizimkinde öyle değil, bize eser bırakıyorlar. Arabistan’dan, Azerbaycan’dan gönüllü sanatçılar bunlar. Değişik ülkelerden sanatçılar kendi imkânlarıyla geliyorlar. Biz onlara boyalarını ve tuvallerini veriyoruz. Bize eserlerini bırakıyorlar. Bu derneğimizin yaklaşık 150 tane tablosu var. Bu tablolarla artık istediğimiz yerlerde sergiler açabileceğiz. Beldemizin çocuklarını da içine katarak beldemizin çocuklarının da sanatla iç içe olmalarını sağlayacağız. İnsanların bu sanat dallarına ilgisinin artmasını sağlayacağız.

hatice0.20110615182538.jpg

Özellikle resime yoğunlaşmanızda bir etken var mı?

Kesinlikle böyle bir şey yok. Kültür Sanat Parkında festivalde hazırladığımız heykellerde var. Özel bir nedenim yok. Ben resim sanatının faydalı olacağına inanıyorum.

 

Ne zamandır faaliyet gösteriyor bu dernek?

Yaklaşık 1,5 yıldır faaliyet gösteriyor derneğimiz.

 

Makedonya turundan bahsettiniz…

Evet, bu derneğimizin bir etkinliğidir. 15–23 Temmuz arasında olacak. Bu turumuz ücretli. Ama parası olan birilerinin de katıldığı bir turda değil. Yanımızda sanatçılarla birlikte hareket edeceğiz. 2 ilde canlı performans yapacağız. 1 ilde ise sergi açacağız. Yunanistan, Makedonya ve Kosova’yı dolaştıktan sonra dönüşümüzde sergimizi toplayacağız. Bu etkinlik bizim sanatçılarımızla ve o yöreye göçmüş insanların bir hikâyesi gibi olacak. Yani iyi bir buluşma olacak. Zaten esinliğimizin adı da “Balkanlarda Kültürel Buluşma”. Bu bir turistik gezi değil. Diyalogların kurulması için faydalı olacak. Yanımızda götürdüğümüz insanların Makedonya ile iş anlamında bağlantılar kurmasını istiyoruz. Bizden önce onlar gelmişti. Şimdi biz gideceğiz. Bu şekilde diyaloglarımızı sıkı tutacağız.

img_2660.jpg

Başkanım, festivalden, turdan bahsettik. Peki, başkanlığınız süresince ne gibi projelere imza attınız? Şuan Tepeciğe bakıldığında neler yapıldı, yapılacak?

Tepecik Beldesinde Belediye Başkanı adayı olduğumda, kafamda düşüncelerim vardı. Tepecikteki insan profiline olumlu katkılar oluşturabilirsek, mutlu oluruz dedik. Bu anlamda kendimize yol haritası çizdik. Sosyal projelerle ilgili bir sıkıntımız olduğunu düşünmüyorum. Son derece başarılı, faydalı etkinlikler yaptık. Örneğin yaşlılarımızı değişik yerlere götürerek onların, çevreyi tanımasını, görmesini sağlıyoruz. Her iki barajımıza da gittiler. Halk Eğitimle ortak düzenlediğimiz kurslarda el becerisi kurslarıyla ilgili katılan bayanları da Denizli’ye gönderdik. Orda bu etkinliği düzenleyen başka kurumlarla bilgi alışverişinde bulundular.

Ayrıca Tepecik’te bir içme suyu projemiz var. Kullanma suyuyla içme suyu farklı şeyler. İnsanların kullandığı suyun içilebilir hale gelmesi için, arıtma tesisi yapıyoruz. Çeşmeden içilebilir, satın aldığınız su kalitesinde olacak. İyi bir hizmet olacağını düşünüyorum. Planladığımız bir takım işler var başka. Köprümüz vardı, köprüyü genişlettik. Çok sıkıntıydı. Yolun kaplamasını yapacağız. Tepeciğin batısına doğru yeni bir bulvar yamayı düşünüyoruz. Kültür Sanat Parkına giden yolu taş kaplamayı düşünüyoruz. Tepecikte yapmak istediğimiz 3 sokak, Yeni mahalle mevkiinde taş kaplama yapacağız. 3 tane parkımızı düzenleyeceğiz. Çeştepe yolunu düzenledik. Orayı da kaynak bulursak, taş kaplama yapmayı düşünüyoruz. Çok kullanılan bir yol halinde.

 

Bunları yaparken, ödeneklerde bir sıkıntı yaşıyor musunuz? Özellikle CHP’li Belediyelerde bu tarz sıkıntıların olduğunu duymuştuk.

Ödeneklerle ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Diğer belediyeler kişi başına düşen payı neyse, biz de onu alıyoruz. Daha az aldığımızı düşünmüyorum.

img_2682.jpg

Aydın’ın Büyükşehir olma durumuyla ilgili düşünceleriniz neler?

Bir ilin büyük şehir olabilmesi için yatırımları, projeleri ve hayalleri olması gerekiyor. Aydın ilini biz büyük şehir yaptık dediğimizde Aydın’da yaşayan insanların ne yaşamında ne biçiminde değişiklik olacak. Hiçbir değişiklik olacağına inanmıyoruz. Tepecikte, Çeştepe’de ve Ovaemir’de yaşayan insanların hizmet alması daha da zorlaşacak. Çünkü bu bölgelerin birçok sorunları var. Sosyal, ekonomik, imar sorunları var. Buralarda çözüm üretebilmeleri çok zor olacak. Bu pirincin içindeki taşlarla birlikte keselemekten başka hiçbir anlamı yok. Önemli olan bu sorunları ayıklamak. Tabiî ki Aydın Büyükşehir olmalı. Ama bununla ilgili alt yapının da hazır olması gerekiyor. Yani büyük şehir olmak, sadece adının büyük şehir olmasıyla olmuyor. Vizyonuyla ve yatırımlarıyla mümkün olduğunu düşünüyorum. Yani Aydın’a yatırımların yapılmamasına Aydın’ın Büyükşehir olmayışımı sebep oluyor? Adı büyük şehir olup yıllarca aynı duracaksak hiç olmayalım. Devletimiz bunun en iyisini bilir. Biz de buna saygı duyacağız. 

 

12 Haziran Seçimlerinin sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Vatandaşımız en iyisini, en doğrusunu bulur diyorum. Biz seçilensek, seçenlerin kararlarına saygı duyacağız. Demek ki daha da çok çalışmamız gerekiyor. Bir haksızlığa uğradığımızı düşünmüyorum. 2014 yılıyla ilgili insanımıza daha orijinal projeler daha insana yakışır formüller üretmek zorundayız. Bunu yapabilirsek daha çok başarılı olacağız.

img_2645.jpg

Röportaj: Hatice Karaarslan