Ankara Sanat Merkezi oyuncuları Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi Derneğinde sergiledikleri oyunla oyunu izlemeye gelenleri neşeli dakikalar yaşattı. “Hastane ve Cinci Hoca” adlı oyun öncesi bir konuşma yapan Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi Derneği Başkanı Yusuf Doğan “Didim"de Dernek olarak inançsal ve felsefi anlamında merkezimin tüm hizmetlerini tamamladık. Bundan sonra dernek kapsamında sosyal ve kültürel çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Bu anlamda yönetimimizde bu konuda büyük destek veriyor. Biz de bu anlamda ilçemizde 2 yıldır yaşayan Ankara"da Tiyatro sanatçısı olan Yaşar Çimen beyle tanıştık ve kendisi bu teklifi kabul etti ve böyle bir hedefini de olduğunu söyledi. Biz de dernek olarak kendilerine destek verebileceğimiz söyledik ve bu günde oyunlarını bizim için oynayacaklar. Bu anlamda kurulacak tiyatro ekibine katılmak isteyenlerde oyun sonrasında kayıt yaptırabilir” dedi.
Ardından 4 kişiden oluşan Ankara Sanat Merkezi oyuncuları günlük yaşamdan esinlenerek yazılan “Hastane ve Cinci Hoca” adlı epizodu sahnelediler. İzleyicilerinde rol aldığı oyunlarda trajik komik olayla anlatılırken oyunları izleyenlerin bol bol güldükleri görüldü.
Tiyatro Oyuncusu Yaşar Çimen ise Didim"de bir şehir Tiyatrosu amacı kurmak istediklerini söylerken “Bu anlamda gerekli girişimler başlatacağız. Bu işe merakı olan ve gönül veren kişileri bir arada bulunduracağız. Daha iyi konumlara geldiğimizde turnelere de çıkmayı planlıyorum.”dedi ve tiyatro severleri çağrıda bulundu. / iha