Gelecek yıldan umut ve beklentilerin konuşulduğu, kültür ve sanat etkinliklerinin değerlendirildiği aralarında Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’ün eşi Sebahat Altungün’ün ile ressam ve şairlerin de bulunduğu davetliler coşku ve keyifli anlar yaşandı.
Kuşadası Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Kireç’in gelecek yıl için 5 Bin kişilik tiyatro ve anfi tiyatro yapılacağını açıklaması alkışlarla karşılandı. Kireç, Kuşadası Belediyesi olarak kültür ve sanat ile dolu bir yıl geçirdiğimizi önemli sanatçılarla tanışarak, konserlerle buluştuğumuzu belirterek 2012 için Kuşadası’nı güzel günlerin beklediğini vurguladı.
İbramaki Sanat Galerisi Koordinatörü Belma Özgün 120 den fazla etkinlik ile dolu dolu bir yıl geçtiğini belirterek; 32 resim 8 fotoğraf, 2 Karikatür, 12 el sanatları sergisi, 28 söyleşi, 11 şiir gecesi, Erkan Yücel Tiyatro Ödülü, Mavi Güvercin Şiir Yarışması, Anma Günleri, Mahalleden Konuklar ile yerel tarih toplantıları, Sosyal Sorumluluk Projeleri ile 720 ilköğretim öğrencisine Kent Kültürü ve Bilinci verildiğini açıkladı.
Ressam ve şairler gece boyunca 2012 yılı için dileklerini iletirken, Kuşadası Belediyesi’ne ve Başkan M.Esat Altungün’e, eski bir binanın restorasyonunu tamamlayarak kültür ve sanat etkinliklerine yuva olan İbramaki Sanat Galerisi için teşekkür ederek, Kuşadası için ulusal ve uluslar arası yarışmalar düzenlenmesini vurguladı.