İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncusu Ayça Telırmak, yalnız yaşadığı Nişantaşı"ndaki evinde, öldükten beş gün sonra kokuyu duyan komşularının ihbarı üzerine bulundu.

Vanya Dayı, Ayrangeven ve son olarak Bernarda Alba"nın Evi adlı oyunda başrol oynayan, bazı televizyon dizilerinde seslendirme yapan 52 yaşındaki sanatçı Ayça Telırmak, yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu. Telırmak"ın yaşadığı Meral Apartmanı sakinleri, önceki gün binayı saran ağır koku nedeniyle polisi aradı. Binaya gelen polis, kokunun geldiği 5"nci kattaki dairenin kapısını çilingir yardımıyla açtı. Sanatçının cesedi banyoda bulundu. Yapılan incelemede cesedin yaklaşık 5 günlük olduğu ve çürümeye başladığı tespit edildi. Polis, cesette herhangi bir kesici alet izine rastlanmadığını, olayın düşme sonucu ölüm gibi göründüğünü, ancak kesin ölüm nedeninin incelemelerin ardından belirleneceğini söyledi. Olayı duyunca eve gelen arkadaşları, kilo ve tansiyon problemi olan Ayça Telırmak"tan yaklaşık bir haftadır haber alamadıklarını söylediler. Sanatçının İzmir"deki yakınlarına ölümünü arkadaşları bildirdi. Ceset incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü ve Mimar Sinan Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu"nu bitiren Telırmak, İÜ Basın Yayın"da yüksek lisans yaptı. Ayça Telırmak, 1978-79 Sezonunda Kent Oyuncuları"nda Woddy Allen"ın "Tekrar Çal Sam" adlı oyunla sahneye çıktı. Daha sonra Almanya"da dil eğitimi almak ve gazetecilik yapmak için tiyatroya 5 yıl ara verdi. 1984-85 sezonunda Kent Oyuncuları"nda tekrar sahneye çıktı. İBB Şehir Tiyatroları"na 1985-86 sezonunda "Vişne Bahçesi" adlı oyunla sahneye çıkan Telırmak, Afrikalı Peygamber, Ayrangeven, Diğerlerinin Adı Ali, Aşk Hastası, Memleketimden İnsan Manzaraları, Silvanlı Kadınlar, Mary Stuart, Bernarda Alba"nın Evi adlı oyunlarda rol aldı. Şehir Tiyatroları"nda oyunculuğu yanı sıra birçok filmde seslendirme yapan Telırmak, Küçük Balıklar, Düş Gezginleri, Bir Sonbahar Hikayesi gibi önemli filmlerde rol aldı.