ERZİNCAN"da küçük yaştaki bir kızın kaçırılma olayında yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle Ağır ceza Mahkemesi"nin 2.5 yıl hapise mahkum ettiği felçli Metin O. (38), cezasını çekmek üzere evinden sedye ile çıkarılırken dram yaşandı. Mahkumun eşi, kızkardeşi ve annesi gözyaşı dökerken, 12 yaşındaki kızı Alev O.'nun, “Babacığım sana orada kim bakacak?” diye ağlaması, izleyenleri üzdü.

Almanya"dan Erzincan"a tatile gelen gurbetçi ailenin 15 yaşındaki kızı N.A. 4 Ağustos 2006 günü Metin O."nun kayınbiraderi Mustafa Ş."nin oğlu 18 yaşındaki Kadir Ş. tarafından kaçırıldı. Genç kızın gece saklanması sırasında Metin O. yardımcı oldu. Şikayet üzerine yakalanan N.A. ailesine teslim edilirken, Kadir Ş. tutuklandı ve hakkında Ağır Ceza Mahkemesinde TCK"nın 103/2"inci maddesi uyarınca dava açıldı. Yardım ve yataklık eden Metin O. ise TCK"nın 39"uncu maddesi uyarınca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme, 27 Şubat 2007"de "küçük yaştaki kızı kaçırmak, cinsel istismar" suçlarından Kadir Ş."yi 9 yıl 6 ay, yardım ve yataklık eden Metin O."yu 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Yerel mahkemenin kararı, 10 Aralık 2007"de Yargıtay 5"inci Dairesi tarafından onandı ve dosya 14 Mart 2008"de Erzincan"a gönderildi.

KURŞUNLA VURULUP FELÇ OLDU

Yargılama devam ederken İstanbul"da inşaatlarda boyalıcılık yapmak için giden Metin O., 5 Şubat 2008 günü bir gazino önünde çıkan kavgayı ayırmak isterken kurşunla boynundan yaralandı. Kartal Eğitim ve Araştırma ile Erzincan Devlet Hastanelerinde uzun süre tedavi gören ve yüzde 92 oranında felç olan Metin O. geçen 4 Ocak günü cezasını çekmek üzere evinden alındı. Mimar Sinan Mahallesindeki evden polis ve sağlık görevlileri eşliğinde sedye ile çıkarılan Metin O., ambulansa konuldu. Metin O."nun polis tarafından götürülmesini eşi Asiye, annesi Felek O. (67), kızkardeşi Reyhan Ş. ve 4 çocuğu gözyaşı dökerek izledi.

Gelişmelerden olumsuz etkilenen 75"inci Yıl ilköğretim Okulu dördüncü sınıf öğrencisi Alev ise babasının hasretine dayamacağını belirterek, “Babacığım sana orada kim bakacak?” diye ağladı. Metin O., cezasını çekmesi için Erzincan Delvet Hatanesi B Blokta bulunan hükümlü koğuşuna yerleştirildi.
Metin O."nun 19 yıllık eşi Asiye O. (41) “Eşim, ölene kadar yürüyemeyecek. Acaba eşim cezasını evinde çekemez mi?” diye sordu..


HÜRRİYET