Apple daha önce, Samsung’a toplam 5 farklı patentini ihlal ettiği gerekçesiyle dava açmış ve rakibinden 2 milyar dolar tazminat almıştı. Son patent davasında ise mahkeme her iki tarafında tazminat ödemesinde karar kılmıştı. Google ile giriştiği patent savaşını durduran Apple, yine gözünü Samsung’a dikti.

Telefon içi genel arama, birden fazla cihaz üzerinde eş zamanlı senkronizasyon yapabilme, ekran kilidini kaydırarak açma, otomatik yazı düzeltme gibi özelliklerin (patentlerin) Samsung tarafından kullanılmasını istemeyen Apple, geçtiğimiz cuma günü ABD‘de mahkemeye başvurdu. Firma, bazı Samsung cihazlarının ABD’de satışının yasaklanmasını istiyor. Apple’ın satış yasağı getirtmek istediği cihazların listesi ise şu şekilde sıralanıyor; Samsung Admire, Galaxy Nexus, Galaxy Note, Galaxy Note II, Galaxy S II, Galaxy S II Epic 4G Touch, Galaxy S II Skyrocket, Galaxy S III, Stratosphere. Telefonların en dikkat çekici yanı ise her birinin eski modellerden oluşmaları.

Öte yandan Samsung, Apple’a iPhone ürünleri için karşı bir dava açmış değil. Samsung sözcüsü Adam Yates yaptığı açıklamada mobil cihazlara yasaklar getirilmesinin tüketicilerin tercihlerini kısıtladığını ve etkili, adil bir rekabetin bastırıldığını söyledi.