Verge sitesinin verdiği bilgiye göre, Samsung’un gizli planı, 30 cm ekran genişiliğine sahip, Retina Display benzeri bir görüntü kalitesi sunan bir tablet bilgisayar. Ancak bu bilgi, Samsung’un büyük boy tablet planlarına ait ilk sızıntı değil. BGR sitesi, bir süre önce Samsung’un Şubat 2012 için bu tür bir planı olduğunu öne sürmüştü. Mahkemeye sunulan ve Samsung mühendislerinin elinden çıkan tasarımlar, büyük boy tablet düşüncesinin gerçek olduğunu gözler önüne serdi.

P10 adındaki tablet, 256ppi piksel yoğunluğa ve 2560x1600 ekran çözünürlüğüne sahip. LTE internet bağlantı özelliğine sahip olacak tablet, piyasaya sürüldüğü takdirde Toshiba’nın Excite 13 bilgisayarının ardından en büyük tablet olacak. Excite 13, 33 cm ekran genişliğine sahip.

Analistler ise yeni iPad’in 25 cm’lik ekranına kıyasla, Samsung’un rakibinin önüne geçmek için yüksek çözünürlüklü daha büyük bir ekran teknolojisi sunmayı denemesini bir risk faktörü olarak görüyor.

Samsung’un P10’u tablet bilgisayar mı yoksa bir dizüstü olarak mı sunacağı kesin değil. Bazıları, ürünün istenilen görüntü kalitesine ulaşamadığı için bekletildiğinisavunuyor.