Teknoloji devleri arada sırada patent savaşları verebiliyorlar. Genellikle telefon sektöründe yaşanan savaşlar gündeme taşınıyor ancak güzel sonla biten davalar da yok değil. Apple, Samsung ve Huawei, geçtiğimiz yıllarda birbirleri ile patent mücadeleleri vererek rekabetlerini mahkeme salonlarına taşımışlardı.

Samsung ve Huawei sonunda anlaşmaya vardı!

Nikkei'nin aktardığı bilgilere göre Samsung ve Huawei, yasal mücadeleyi ortak bir noktada buluşarak barışmanın yolunu buldular. Şirketler arasında yapılan anlaşma şu an için kamuya açıklanmadığı için şirketler arasında herhangi bir patent ödemesi gerçekleşti mi gerçekleşmedi mi bilmiyoruz.

Samsung, Apple ile olan yasal mücadelesini de geçtiğimiz günlerde sonlandırdı. Aslına bakarsanız bu yasal savaşlara son noktayı koyan genel olarak Samsung olmuş gibi duruyor. Akıllı telefon pazarındaki satışların düşmesinden ciddi şekilde etkilenen şirket anlaşılan piyasayı tekrar sarsmak için barış yolundan gitmeyi tercih etmiş.

Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Samsung firmalar ile nasıl bir anlaşmaya varmış olabilir? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlere aktarmayı unutmayın.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU