Telefonlarına genelde kelime ve harf kombinasyonlarından oluşan (S10, J7 gibi) isimler veren Samsung yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Firmanın aldığı üç yeni isim hakkı kafaları karıştırdı. Firmanın aldığı yeni isimler Rize10, Rize20 ve Rize30 olduğu ortaya çıktı.

Samsung Rize telefonları geliyor!

LetsGoDigital tarafından ortaya çıkan isim haklarına göre Samsung, İngiltere'de Samsung Rize isminin kullanım hakkını satın aldı. Bir cep telefonu ismi olarak konumlandırılan Rize ismi ile ilgili olarak Rize10, Rize20 ve Rize30 da tescillendi. Samsung daha önce de Meksika'da Rize ismini tescillemişti. İngitltere'deki tescilden farklı olarak Samsung Meksika'da sadece Rize10, Rize20 ve Rize30 ismini tescilledi.

Ancak bu ismin Türkiye'de tescillenmesi pek mümkün görünmüyor. Zira şehir ismi gibi jenerik isimler tescillenemiyor. Türkiye'de Rize şehri bulunduğundan Samsung'un bu ismi Türkiye'de tescillemesi pek mümkün değil. Muhtemelen buna gerek de olmayabilir.

S10 ailesi Rize ismiyle gelebilir

Alınan isim hakkıyla ilgili bir diğer iddia ise gelecek yıl tanıtılması beklenen S10 modelinde Rize isminin kullanılacağı. Bu tarz bir kullanım uzak bir ihtimal olsa da S10 modelinin Lite, S10 ve S10+ olmak üzere 3 farklı seçenekle gelmesi ihtimali iddiaları güçlendiriyor.

Elbette ismin Rize olarak alınmış olması bu tarz bir telefonun üretileceği anlamına gelmiyor. Ayrıca üretilse bile her ülkede satışa sunulacak bir telefon da olmayabilir. Bekleyelim ve görelim.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU