Galaxy akıllı telefon satışlarında patlama yaşayan Samsung, yılın 2’nci çeyreğinde kârının bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 79 artacağını öngörüyor. Dünyanın en büyük elektronik şirketi Samsung, 2’nci çeyrek sonuçlarını bu ay sonunda açıklamaya hazırlanıyor.

Nisan-Haziran aylarını kapsayan dönemde 5.9 milyar dolarlık rekor kâr açıklamayı beklediğini duyuran Samsung, bir önceki çeyrekte 5.1 milyar dolar kâr açıklamıştı. Apple’ın iPhone’u ile akıllı telefon ve tablet pazarında liderlik için kıyasıya rekabet içerisinde olan Samsung’un Avrupa’da 29 Mayıs’ta piyasaya sürdüğü Galaxy S III telefonlarına yoğun talep var.

Güney Kore’li teknoloji devi, 2’nci çeyrekte cirosunun yüzde 19 artarak 41.3 milyar dolara ulaştığını tahmin ediyor. Samsung, geçen ay bir açıklama yaparak Temmuz’da Galaxy S III satışlarının 10 milyona ulaşmasını beklediğini duyurdu.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un ezeli rakibi Apple, iPhone 4S’i piyasaya sürdüğü ilk çeyrekte 37 milyon adet, 2’nci çeyrekte 35.1 milyon adet sattı.

24 Nisan’da ilk çeyrek sonuçlarını açıklayan ABD’li teknoloji devi Apple, 39.2 milyar dolar ciro ve 11.6 milyar dolar net kâr açıkladı.

Apple’dan yapılan açıklamayla her iki rakamın da şirket için bir rekor olduğu belirtildi.

Bir önceki yılın aynı döneminde Apple, cirosunu 24.67 milyar dolar, net kârını 5.99 milyar dolar olarak açıklamıştı.