The Korea Times tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan haberde, Samsung’un gelecek yılın başlarında Facebook’a benzer bir sosyal ağ kurma hazırlığında olduğu belirtilmişti. Samsung’un halihazırda paylaşım, sohbet ve ajanda gibi özelliklerin bulunduğu Family Story adında bir sosyal ağ uygulaması bulunuyor.

Haberde ismi verilmeyen bir Samsung yöneticisinin açıklaması verilerek, Samsung’un sosyal ağının Family Story üzerine inşa edileceği belirtiliyordu. Ayrıca isminin “Samsung Facebook” olacağı öne sürülen sosyal ağın, Samsung akıllı telefon ve televizyonlarla entegre olacağı öne sürülüyordu.

Bugün resmi blog sayfasından bir açıklama yayınlayan Samsung, Facebook benzeri bir sosyal girişimiyle ilgili çıkan haberlerin doğru olmadığını ifade etti. 2012’nin Şubat ayında başlatılan Family Story projesinin tıpkı ismi gibi ailelerin özel anlarını paylaşmalarını ve saklamalarına imkan tanıyan bir hizmet olduğuna dikkat çeken açıklamada, kullanıcılarına her zaman gelişmiş deneyimleri sunmayı amaçlayan Samsung’un, Family Story projesini geliştirmeye devam edeceği ancak bunun Facebook’tan çok uzak olacağı vurgulandı.

Kendi mesajlaşma servisi ChatON’u geçtiğimiz günlerde tüm platformlar için kullanılabilir hale getiren Samsung, Facebook çapında olmasa da telefon ve televizyon gibi tüm akıllı sınıf ürünlerini birbiriyle entegre etme çalışmalarıyla kullanıcılarına sosyal bir ortam sunmaya çalışıyor.