Samsung Galaxy Fold Türkiye lansmanına sizler için katıldık ve telefonla ilgili ilk deneyimlerimizi bu videoda paylaşıyoruz. Markanın 2011 yılından bu yana geliştirdiği esnek ekran teknolojisinin ürün haline dönüşmüş sürümü olan Galaxy Fold, klik sesiyle kapanıyor ve aynı şekilde açılıyor.

Samsung Galaxy Fold elimizde (video)

Aynı anda üç uygulamayı çalıştırabilen cep telefonu kapalı iken 4.6 inçlik bir HD+ Super AMOMED 21:9 bir ekrana sahip. Telefonun ekranı açıldığında 7.3 inçlik QXGA+ Dinamik AMOLED (4.2:3) ekranlı bir tablete dönüşüyor.

Kapağında 10 MP, Arka kamerasında 12 (ana) + 12 (telefoto) +16 (geniş açı) MP, ön kamerası ise 10 (ana) + 8 (alan derinliği) olmak üzere 6 kamerası bulunan telefonda 12 GB RAM, 512 GB depolama özelliği bulunuyor.

4380 mAh pil ile gelen telefonda işletim sistemi olarak Android 9,0 Pie yer alıyor. Telefonun Snapdragon ve Exynos olmak üzere iki farklı işlemci seçeneği ile satılması bekleniyor. Muhtemelen Türkiye pazarına Exynos işlemci ile gelecek bu telefon Mayıs ayından itibaren ön siparişe açılacak. Telefonun Türkiye fiyatının şimdilik açıklanmadığını da belirtelim.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU