Samsung'un yakın zamanda tanıtması beklenen telefon modeli Galaxy A90'a ait yeni konsept görüntüler internete sızdı. Galaxy A90'nın, Samsung'un orta-üst segment telefon modellerinden biri olması bekleniyor.

Samsung Galaxy A90'nın gizlenebilir kamerası böyle görünüyor!

Güney Koreli şirket Samsung, adının Galaxy A90 olması beklenen telefon modeli ile hayli merak uyandırmıştı. Çünkü modelin, Samsung'un diğer modellerinden farklı olarak kızaklı bir yapıya sahip olacağı öne sürülmüştü.

Kızak ileri sürüldüğünde döner kamerasının devreye gireceği, geri sürüldüğünde ise kameranın gizleneceği gibi sızan bilgiler ışığında modelin render görselleri hazırlandı.

Videoda gördüğünüz üzere, Galaxy A90'ın her iki tarafında da aynı kamera kullanılıyor. Siz ön kamerayı açtığınızda önde olan kamera, arka tarafa geçmek istediğinizde arkaya doğru dönüyor. Yani dönen bir kamera mekanizması bulunuyor. böylelikle tek kamera ile her iki işlemi de gerçekleştirebiliyorsunuz.

Henüz konsept olan tasarım gerçekleşirse, Samsung ekrandaki rahatsız edici kamera görselini ortadan kaldırmış olacak ve ekrana çentik konulmasına veya ekrana gömülü kamera tasarımına başvurmak zorunda kalınmayacak.

Videodaki görsele bakılırsa, kızaklı tasarım sayesinde ön tarafta hiçbir kesintiye uğramayan çerçevesiz bir ekrana ve yüksek çözünürlüklü arka kamera ile kaliteli selfieler çekmek mümkün. Bu avantajlarının yanı sıra dezavantajlarından bahsedecek olursak eğer, normal bir telefonda olmayan hareketli parça sayısı bu modelde 2 tane. Kızak mekanizması dayanıklılık konusunu olumsuz etkileyecek bir etken. Kameranın kendi içinde hareket edebilir olması ise heyecan verici olmasının yanı sıra, telefona gelecek darbelerden kolayca etkilenebilir mi diye düşündürmüyor değil.

Bu arada, yukarıdaki görselde de görüldüğü üzere, cihazda ekrandan parmak izi okuma çözümünün kullanılacağı belirtiliyor.

Galaxy A90'nın teknik özelliklerini hatırlatacak olursak; model, ortaya çıkan sızıntılara göre gücünü Snapdragon 7150 yongasından alacak. 3 arka kamerası bulunan telefonun bu kameralarından biri 48MP (f/2.0) değerine, ikincisi 8MP (f/2.4) değerine sahipken üçüncüsü ise ToF kamera olmasıyla birlikte f/1.2 diyafram değeri sunması bekleniyor. 219 gramlık ağırlığa sahip olan Galaxy A90, 25W hızlı şarj teknolojisine de sahip 3700 mAh kapasiteli bir batarya ile geliyor.

Bu görsel ve fotoğrafların, şu ana kadar sızdırılan bilgiler ve görseller ışığından yola çıkılarak hazırlandığını ve gerçek cihaza kıyasla farklılık gösterebileceğini tekrar hatırlatmak isteriz. Cihaz ile ilgili detaylar resmîleştikçe, siz değerli okuyucularımız ile paylaşmaya devam edeceğiz.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU