Apple ile Samsung arasındaki patent anlaşmazlığı yüzünden Avustralya’da konulan satış yasağı önceki gün kaldırılan Samsung Galaxy Tab 10.1 modeli ‘en az 1 hafta daha’ satılamayacak. Karar, Noel öncesi artan alışveriş furyasından nasiplenmek isteyen Samsung için büyük darbe anlamına geliyor.
 
Apple, başta Galaxy tabletler olmak üzere Samsung tarafından üretilen üst fiyat sınıfındaki mobil cihazların ‘Apple’ın ürünlerini taklit ettiği’ iddiasıyla pek çok ülkede dava açarak bazılarının satışına tedbiren yasak koydurttu. Önceki gün bir Avustralya mahkemesi, ülkede Galaxy Tab 10.1 modeli tablete konan yasağı bozarak satışa geçit verdi.
 
Ancak Samsung’un sevinci uzun sürmedi. Bugün de aynı mahkeme, Apple’a da itiraz hakkı için zaman tanımak amacıyla satış yasağını 1 hafta daha uzattı.
 
Zaten uzun süredir satış yasağı bulunan Samsung tabletler için bü sürenin bir hafta daha uzatılması ilk başta çok önemli görünmese de, firmanın bu yüzden Noel alışveriş dönemini ıskalaması ciddi maddi kayba yol açacak gibi görünüyor.
 
Reuters’ın haberine göre mahkeme, bu bir haftalık ek yasak süresinin devam edip etmeyeceğine önümüzdeki hafta karar verecek.
 
Apple ve Samsung, 10 ülkede karşılıklı açtıkları patent davalarıyla pazarda birbirlerinin ürünlerini yasaklatmaya çalışıyor. Ancak bu duurmdan şimdilik Samsung zararlı çıkmışa benziyor. Zira henüz hiç bir Apple ürünü, Samsung’un anavatanı Güney Kore dışında, bir ülkede yasaklanmamışken, Samsung Galaxy Tab tablet bilgisayarların satışı, davalar sonuçlanıncaya kadar, 10 ülkede ‘tedbiren’ yasaklanmış durumda.
Kaynak : http://www.internethaber.com/bu-bocek-uc-fareden-daha-agir-387551h.htm?interstitial=true#ixzz1fMmQpQdP