Samsung, standart akıllı televizyonlarının yanı sıra oldukça farklı işlere de imza atmak konusunda kararlı gibi duruyor.

Samsung'un yıllar önce aldığı paten birçok kullanıcıyı heyecanlandırdı. Bu patent sayesinde televizyon kapandığı zaman bir sanat eserine dönüşecek ve mobilyaların bir parçası gibi gözükecek. Samsung, 2016'nın sonlarına doğru bir Akıllı Ayna TV tasarımı için patenti almış durumda.

Samsung aynalı televizyon geliştirmek istiyor!

Akıllı aynalar zaten günümüzde mevcut ve kullanılıyor. Bunların bir kısmı CES 2019'da karşımıza çıktı. Her ne kadar henüz Samsung tarafından bir açıklama yapılmış olmasa da, bu patente bakılırsa Koreli dev de bu fikir üzerine düşünmüş gibi gözüküyor.

Patentteki grafikler, yuvarlak köşelere ve ince çıkıntılara sahip olan düz, kare bir ekranı bizlerin beğenisine sunuyor. Cihaz açıldığı zaman diğer herhangi bir TV gibi çalışırken, kapatıldığı zaman büyük bir aynaya sahip oluyorsunuz. Patentteki görüntülerden biri, cihazın ayna olarak kullanılırken hava durumunu gösterdiği bir anı resmediyor.

Bu patenti Samsung ilerleyen yıllarda hayata geçirir mi bilmiyoruz ancak oldukça ilginç bir fikir olduğu gerçek. Peki ya siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU