Akıllı telefon piyasasının önemli markalarından biri olan Samsung, elinde tuttuğu başarısını sürdürmek istiyor. Şirket 6G ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yapılan açıklamada şirketin altıncı nesil mobil ağlar ve sistem çipleri de dahil olmak üzere gelecekteki çalışma ortaklarına yatırım yapılacağı ifade edilerek gelecek on yılın planlamalarının ise şimdiden yapıldığının sinyallerini verilmiş oldu.

Şirketler küresel 5G ağlarını kurmak ve çalıştırmak için ilk adımları atmaya başladı. ABD Başkanı Donald Trump, Şubat ayında ABD'nin 6G'yi mümkün olan en kısa sürede uygulamaya koyması çağrısında bulundu. 5G ağları, 4G LTE'den 10 kat daha hızlı veri hızı sağlayacak ve yeni endüstrilerin ve işletmelerin gelişmesine yol açacak. Henüz 5G ile ilgili çalışmalar devam ederken Samsung, 6G teknolojisi ile ilgili önemli açıklamalar yaparak tüm dikkatleri üzerine çekti.

Samsung Başkan Yardımcısı Jay Y. Lee’nin bugün, diğer Samsung yetkililerine 6G, blok zinciri teknolojisi ve yapay zeka ile ilgili bir e-posta gönderdiği ortaya çıktı. E-postanın içeriğinde bu teknolojiler üzerine yoğunlaşmak için özel sermaye şirketleriyle bir ortaklık geliştirme konusu bulunuyordu.



Şubat ayında Samsung'un telekomünikasyon ağlarına daha fazla yatırım yapacağı hakkında çıkan söylentiler sonunda gerçekleşiyor gibi görünüyor. Şu an için telekomünikasyon ağı ve ağ donanımları konusundaki en büyük tedarikçi Huawei olsa da son ABD yasağının ardından gerekli donanımları alamayan Huawei’nin bu sektörde uzun süreli bir ömrünün olmadığı da düşünülmüyor değil.

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Jay Y. Lee, Güney Koreli teknoloji devinin şimdiden belirlediği hızla değişen küresel bir iş ortamı içinde bulunması nedeniyle şirketin altıncı nesil mobil ağlar ve sistem çipleri de dahil olmak üzere gelecekteki çalışma ortaklarına yatırım yapılacağını söyledi.

Bloomberg’in aktardığı bilgilere göre ise, Blockchain ve 6G gibi en son nesil teknolojileri geliştirmek, hızla değişen iş ortamına ayak uydurmak ve teknoloji sektöründe geride kalmamak belli başlı öncü firmalar için oldukça önemli. Ancak bunu yapabilmek de beraberinde yeni zorlukları ve yapısal değişiklikleri getiriyor.

Yapılan açıklamalarda Lee bu konuyla ilgili şunları dile getirdi;