atv"nin sevilen dizisi Canım Ailem"in başrol oyuncusu Uğur Yücel, Selva makarnalarının reklamlarında oynayacak; tarifler vererek, makarnayı sulu yemekle yedirmeye çalışacak

Evlerde pişen sulu yemeklerin soslarını makarna ile birleştirme fikrini hayata geçiren Selva, ünlü oyuncu Uğur Yücel ile reklam filmlerinde makarna tarifleri verecek. Her milletin kendi yemek ve mutfak kültürünü geliştirdiğini söyleyen Selva Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Osman Baydar, "Aradaki en büyük fark genetik kodlanma. İnsanlarda damak zevki anne karnında başlayarak ilk 3 yaşta oluşuyor. Bu bizim stratejimizin temelini oluşturuyor. Yediğimiz yemeklerin üçte ikisi tencere yemeği, sulu yemek. Bu tamamen Türk mutfağına özgü bir özellik, bunu fırsata dönüştürüp pazar payını artıracağız" dedi.

'Doğal soslarımızı göremedik'
Baydar, "Yıllardır 'Türk halkı makarna sosu yapmayı bilmiyor' diye şikayet ettik. Aslında ne kadar çok çeşit sosa sahip olduğumuzu fark edemedik. Türk halkı bu sosların daniskasını biliyor. Bu sulu yemeklerle makarnayı beraber tüketme planı bizim temel stratejimiz" diye konuştu. Baydar, Türk halkının damak zevkine paralel olarak taze fasulye, bezelye gibi yemeklerle makarnayı birleştirerek katma değer oluşturmayı hedeflediklerini vurguladı.

Kişi başı yıllık tüketim 6 kilo
Selva Gıda Genel Müdürü Mehmet Karakuş, Türkiye'de toplam makarna üretim kapasitesinin 1 milyon 100 bin ton olduğunu, bunun 430 bin tonunun iç pazarda tüketildiğini, kişi başı yıllık makarna tüketiminin ise 6 kg olduğunu söyledi. Karakuş, "Yüzde 60'lık kapasite kullanımının olduğu ülkemizde atıl kapasite ile ilgili ciddi bir baskı var" dedi.