AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Gaziantep'te düzenlenen terör saldırısının terör örgütü PKK tarafından yapıldığını söyledi. Çelik, PKK'nın devrimci halk savaşının sivilleri katletmek olduğunun ortaya çıktığını ifade etti.

Saldırı ile ilgili Çelik, twitter sayfasından şu değerlendirmelerde bulundu: "PKK 'devrimci halk savaşı başlatacağım' diye çıktığı yolda, halk desteği bulamayınca artık -Antep'te-sivil halka doğrudan saldırmaya başladı. Antep'te PKK doğrudan sivil halkı hedef alarak, vatandaşlarımızı kışkırtmaya çalışıyor. Vatandaşlarımızın soğukkanlı olması gerekir. PKK'nın 'devrimci halk savaşı' dediği şeyin, sivil halkı hedef alan katliam planları olduğu görüldü. Bu yeni bir aşamadır. Bu yeni aşama, PKK'nın arkasındaki organizasyonun hedefleriyle uyumludur. Sokakta kaos çıkmasını istiyor PKK. Vatandaşlarımızı kışkırtıyor. Buna karşı, bütün kesimlerin sağduyulu davranarak cevap vermesi gerekir. Kimse, güvenlik güçlerinin misyonuna soyunmamalıdır. Tek bir vatandaşımız diğerine kem gözle bakmamalıdır. Lanetli olan PKK'dır. PKK'nın halkımızı birbirine düşürme hamlesine dikkat edilmelidir. Terörün doğrudan halkı hedef alması, PKK'nın "şebbiha" taktiğine geçişidir. PKK, "şebbiha" usuluyle halkımızı doğrudan hedef almaktadır."

ŞAMİL TAYYAR EL MUHABERAT'A İŞARET ETTİ
Saldırıyı Habertürk'e değerlendiren AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, PKK ve Suriye'nin istihbarat örgütü El Muhaberat'ın ortak eylemi olabileceğini söyledi.

Saldırıdan önce istihbari bilgileri edindiğini ve devletin ilgili birimlerini de uyardığını kaydeden Tayyar, "Hem PKK'nın hem Esad'ın istihbarat elemanlarının Gaziantep ve Hatay yöresinde böylesine büyük çapta eylem yapabileceğine ilişkin duyumlar söz konusuydu. PKK ile El Muhaberat'ın ortak eylemi gibi görülüyor. Bazı mülteci kamplarındaki eylemlerin gerisinde de El Muhaberat ajanlarının olduğunu biliyoruz. Gaziantep'te ve Hatay'da bazı evleri bombalarla depoladıkları ve birçok eyleme hazırlandıkları yönünde de istihbari duyumlar vardı" şeklinde konuştu.

TÜRK'Ü DE KÜRT'Ü DE HEDEF ALAN SALDIRI
Habertürk'e konuşan Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, "Antep'te yapılan saldırının sivilleri de hedef aldığını görüyoruz. 'Biz istediğimiz anda şiddete başvurabiliriz' mesajı veriyorlar, benim gördüğüm bu" dedi. Caşın, saldırının Türk'ü de, Kürt'ü de hedef aldığını vurguladı.

Saldırının bayramda gerçekleşmesinin manidar olduğunu söyleyen Ak Parti'li İdris Bal, "Teröristlerin Ramazan'a ve Bayram'a hiçbir saygısı yok Terör örgütü istediği zaman istediği yerde terör yapabilir. Terörle mücadelenin böylesine bir zorluğu var. Daha az korunaklı yerlere saldırmaya başladılar" şeklinde konuştu.

Gazeteciler ve siyasetçiler, tepkilerini Twitter üzerinden de dile getirdi:

CHP Miletvekili Sezgin Tanrıkulu: Gaziantep'teki saldırı insanlığa karşı suçtur ve failleri bu toplumun vicdanında daima mahkûm kalacaklardır!

Mehmet Bekaroğlu: Gaziantep'teki terör saldırısını kınıyorum. Günlerden beri tırmandırılan provokasyonlar zirve yapabilir, dikkatli olmak gerekir.

CHP Milletvekili Hurşit Güneş: Mecliste olağanüstü toplantıya gelmeyen ve artan teroru tartismayı reddeden iktidar simdi ne diyecek? Ayıp.

Gazete Habertürk Yazarı Nihal Bengisu Karaca: PKK bu kez Gaziantep'i kana buladı. Ramazanda ateşkes yok! demişlerdi, meğer bayram mefhumları da yokmuş.Kınıyorum demek yeterli gelmiyor.

Gazeteci Faruk Mercan: Terör, dağda elde edemediği sonucu şehrin sokaklarında bu ülkenin ınsanını birbirine saldırma noktasına getirip elde etmek istiyor. Dikkat.