Bucaspor'da görevden ayrılan teknik direktör Samet Aybaba, ''Biz tam şehrin dinamiklerini harekete geçireceğiz derken önümüze hakem faciaları çıktı'' dedi.

Bucaspor Kulübü Başkanı Şeref Üstündağ'ın, yollarını ayırma konusunda anlaştıklarını bildirmesinden sonra da takımın başında antrenmana çıkmaya devam eden Aybaba, bu sabah Seyit Mehmet Özkan Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyerek, görevini bıraktığını açıkladı.

Aybaba, Bucaspor'da 6 ay görev yaptıklarını, takımı zor koşullarda bir araya getirip, ligde tutunmak için çalıştıklarını kaydetti.

Göreve geldikten sonra İzmir'den birtakım destekleri arkalarına almayı düşündüklerini, ancak bunda başarılı olamadıklarını ifade eden Aybaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Devre arasında yapacağımız takviyelerle Bucaspor'u rahatlıkla ligde tutarız diye düşündük. Ancak devre arasında transfer için destek göremedik. Yabancı oyuncularla ilgili sıkıntılar devam etti. Bir tek yabancı oyuncu Leko'yla oynadık. Bırakın yabancı oyuncuların kalitesini yükseltme, takım içi disiplinle ilgili sorunları önleyemediğimiz için oyuncuları tasfiye ettik. Bu süreçte genç arkadaşların önünü açtık. 7 tane genç oyuncuyu bu takımın içinde tuttuk.''
Aybaba, genç futbolcuların zaman içinde daha büyük işler yapacağını belirterek, ''Taraftardan büyük destek aldık. Ben bu kadar beklentisiz bir şekilde takımın destekleyen taraftarı 8-10 senedir görmedim. Bize başkanımız bir kaç yöneticiyle destek verdi'' dedi.

Takım olarak kapasitelerinin belli olduğunu kaydeden Aybaba, şöyle devam etti:

''Futbolcu arkadaşlarım performanslarının üstünde mücadele gösterdiler. Tüm Türkiye'ye kısıtlı imkanlarla ne kadar iyi futbol oynanabileceğini gösterdiler. Bu organizasyonun devam etmesi halinde Bucaspor, önümüzdeki yıllarda yine bu ligde olacaktır. Ligde tutunmayla ilgili 5-6 kişi dışında manevi destek göremedik. Ligde kalmak için bir şehrin harekete geçmesi lazım. Biz tam şehrin dinamiklerini harekete geçireceğiz derken önümüze hakem faciaları çıktı. Çıkış yakalayan takımızda düşüş oldu.''

Aybaba, hakem atamalarıyla ilgili ise ''İçimizi inciten tayinler oldu. Camia ve şehir olarak tepki gösteremedik. Bu takımı ligde tutalım diye mücadele ederken, bizim dışımızda gelişen olaylara karşı özverili bir destek alamadık'' dedi.

Ligde kalan 7 maç olduğunu kaydeden Aybaba, ''Futbol bu, Bucaspor'un kümede kalma ihtimali var. Her maçı kazanıp, ondan sonra bakacağız diye düşünmek lazım. Futbolculara bu heyecanı aşılamak lazım'' diye konuştu.

Samet Aybaba, kendilerine destek olan herkes teşekkür ederek, 3 ay maaş alamadıkları dönem olduğunu, ancak bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek, ''Parayla ilgili sorunumuz olmaz, olamaz da. Para konusunda benim söylediklerimin dışındakilerin her şey yalandır'' dedi.

Aybaba, basın toplantısını neden cuma günü yaptığına dair bir soruya, şöyle yanıt verdi:

''Takımın motivasyonuna destek olmak için yaptık. Antrenmana bir gün çıkıp, çıkmamak önemli değil. Daha önceki süreçte maddi sıkıntılar ortaya çıktı. Ben sözleşmemi tek taraflı feshedip, tazminat alabilirdim ancak yasal hakkımı kullanmak istemedim. Hak ettiğim parayı alarak ayrılmak istedim. Bana 1 trilyon teklif edilse de almam. Kimse de vermez zaten. Ucuz şeylerin peşinde koşmamak lazım. Size söyleyemediğim bin tane şey var.''

Kulüp yönetiminin Bank Asya 1. Lig'e hazırlanma yönünde bir düşüncesi olduğunu kaydeden Aybaba, ''Böyle bir hazırlığın içinde olmaya hazır değildik. Biz de yeniden yapılanma konusunda kulübün önünü açmasını düşündük'' dedi.

Aybaba, İzmir'in birliktelik anlamında işinin çok zor olduğunu belirterek, ''Bunun böyle devam etmesi durumunda İzmir'in kalıcı, uzun yıllar Süper Ligde oynayacak takımının olmasının çok zor olacağını düşünüyorum'' değerlendirmesini yaptı.

Düşme hattındaki rakiplerinden Sivasspor'un devre arasında yaptığı iyi transferlerin yanı sıra şehri de harekete geçirdiğini kaydeden Aybaba, yakalanan başarının ortada olduğunu söyledi.

-BASIN SÖZCÜSÜ YAYKIRAN-

Basın toplantısına katılan Bucaspor Basın Sözcüsü Timur Yaykıran ise Samet Aybaba ve teknik kadroya teşekkür ederek, ''Maalesef başarının kriterleri sayısal sonuçlar. Ne yazık ki istediklerimizi gerçekleştiremedik. Şapkadan tavşan çıkarmaya çalıştılar ama olmadı'' dedi.

-SAMET AYBABA'NIN KARNESİ-

Bucaspor'da 8. haftadan itibaren görev alan Samet Aybaba, ligde takımın başında 20 maça çıktı.

Bu müsabakalarda 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 13 yenilgi alan Bucaspor, 16 gol atarken, kalesinde 37 gol gördü.

Aybaba göreve geldiğinde 6 puan ve averajla 13. durumda bulunan Bucaspor, 27. hafta itibariyle 21 puanla 16. sırada yer aldı.

A.A.