Ramazan ayı boyunca Aydın’ın 16 ilçesini ve köylerini gezen AK Parti Aydın Miletvekili Mehmet Erdem, dün Aydın’ın Köşk ilçesini ziyaret etti. Köşk merkezde kurulan pazarda esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Mehmet Erdem iftarı ise ilçenin en büyük köyü olan Akçaköy’de açtı. Köydeki yurtta kalan öğrenciler ile birlikte iftarını açan Erdem, teravih namazının ardından köydeki kahvehanelerde bulunan vatandaşlarla sohbet etti.

Vatandaşların çay ikramlarını geri çevirmeyen Mehmet Erdem, çaylarını yudumlarken vatandaşlarla da dertleşti. Bazı köylüler yurt dışına zeytin ve zeytinyağı götürdüklerini dönüşte ise tırları boş getirdiklerini belirterek, gittikleri yerlerde saman fiyatlarının Türkiye’den çok daha uygun olduğunu ve buralardan saman getirmek istediklerinde karşılarına çok yüksek vergilerin çıktığını dikkat çektiler.

SAMAN VE YEM İTHALATINDA SIFIR VERGİ

Bunun üzerine telefon ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan görüşen Mehmet Erdem, köylülerin selamını iletip köylülerin kendisine aktardığı sorunu telefonun diğer uzundaki bakan ve bakan yardımcısına aktardı. Zafer Çağlayan ile uzun uzun telefonda görüşen Erdem görüşmenin tamamlanmasının ardından, “Arkadaşlar Sayın bakanımızın ve bakan yardımcımızın selamları var. Saman ve yem fiyatlarındaki yüksek fiyatın kendileri tarafından da bilindiğini ve bu konuda bir çalışma içerisinde olduklarını da öğrendim. Sayın bakanımız Zafer Çağlayan, iç piyasadaki fiyatları dengelemek için saman ve yem ithalatı konusunda önemli bir çalışma yürüttüklerini ve projenin imzaya açıldığını söyledi. imzada bulunan proje ile yem ve saman ithalatında vergilerin sıfıra ineceğini söyledi. Bunu da sizin sayenizde bütün Türkiye’ye buradan açıklamış olalım” dedi.

Daha sonra köylüler ile merkez kahvehanede bir araya gelen Mehmet Erdem, Büyükşehir ve tarım konularında vatandaşlara bilgiler verdi. Köylülerin yoğun ilgi gösterdiği Mehmet Erdem, köylüler ile tek tek görüşüp gönüllerini aldı.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png