Emekli öğretim görevlisi Tülay Aktaş, Anadolu insanının sosyal yaşamına ilişkin temalarını heykelleştirdiği müzede, Başbakan Erdoğan'ın bire bir boyutunda, şalvarlı, lastik ayakkabılı 'Anadolulu Başbakan' heykelini yaptı.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden emekli öğretim görevlisi Tülay Aktaş, Antalya'nın Aksu ilçesinde kömürlük olarak kullanılan 500 metrekarelik depoyu 50 bin lira harcayarak 'Kültür Müzesi'ne dönüştürdü


Anadolu insanının sosyal yaşamına ilişkin temaların yer aldığı ve 205 folklorik heykelin sergilendiği müzeyi halka açan Aktaş'ın 2 ayda tamamladığı 'Anadolulu Başbakan' heykeli ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi ile karşılanıyor.


Şalvarlı ve lastik ayakkabılı, Anadolu insanının temsil eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın heykeli müzeye çok farklı bir hava getirdi.

Seramik ve balmumu karışımı özel bir maddeden heykelin yapıldığını belirten Aktaş, "Başbakan Erdoğan'ın bu eseri bizzat görmesini çok istiyorum. Hiçbir beklentim olmadan bu müzeyi oluşturup halkın beğenisine sundum. Amacım, Türk kültürünü bütün güzellikleriyle yansıtmak. Saf dünyalarda yaşanan aşklar, mutluluklar, hatta hüzünler bile sanatın ışığında en temiz haliyle bu müzede yansıtıldı. Buradaki çabamın tüm Türkiye'ye örnek olmasını sanata, sanatçıya sahip çıkılmasını diliyorum" dedi./yeni şafak