Kozinoğlu’nun bir yakını “Her şeyi anlatacaktı, ama konuşturmadılar” dedi. MİT ve Genelkurmay’ın çelenk yolladığı cenaze törenine MİT İstanbul Bölge Başkanı ve çok sayıda mensubu da katıldı

‘Salı günü konuşacaktı’ Odatv soruşturması kapsamında tutuklanarak konulduğu Silivri Cezaevi’nde 8 ay sonra kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren eski MİT Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu Üsküdar Selimiye Camii’nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Törene Kaşif Kozinoğlu’nun annesi Belgin, eşi Yeşim, oğlu Özel, kızkardeşi Figen Bıçakçıoğlu’nun yanısıra çok sayıda meslektaşı da katıldı.

MİT İstanbul Bölge Başkanı İsmail Nişancı, emekli MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, Ergenekon davasından tutuklanan eski emniyet amirlerinden Adil Serdar Saçan, 1’inci Ordu eski komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan gibi isimler de katıldı.

Emekli Binbaşı olan Kozinoğlu için düzenlenen askeri törene başta Genelkurmay Başkanlığı, MİT Müsteşarlığı, Ergenekon davasının tutuklu sanığı Tuncay Özkan ve çok sayıda üst düzey komutan da çelenk gönderdi.

‘Kahramandı’

Taziye kabul ederken metanetli durmaya çalışan Kozinoğlu’nun eşi Yeşim ve oğlu Özel Kozinoğlu bir açıklama yapmadı. Anne oğul cenaze boyunca elele tutuştu. Anne Belgin Kozinoğlu bir ara gazetecilere dönerek “Ülke bir kahramanını kaybetti. Kahramanım gitti” diye bağırdı. Anne Kozinoğlu “Türkiye Cumhuriyetinin başı sağolsun. Benim oğlum bir kahramandı. Oğlumla gurur duyuyorum. Ülke kahramanını kaybetti” diye gözyaşı döktü.

‘Bilgi tehlikeli’

Cenazeye katılanlar arasında ‘Kubilay’ filminin yönetmeni Faik Ahmet Akıncı ise tepkisini şöyle dile getirdi: “Cezaevinin en sağlıklı adamı oydu bence. Spor yapan genç emekli olmuş biri.

Gerçekler ortaya çıkacaktır. Tarafsız, objektif bir otopsi yapılması şartıyla gerçekler ortaya çıkacaktır tabii. Ama onu yaparlar mı bilmiyorum. Bilgi sahibi olmanın yaşamını tehlikeye soktuğu bir ülkedeyiz.”

Cenaze Ümraniye Kocatepe Mezarlığı’na defnedildi. Babasının mezarına kürekle toprak atan Özel Kozinoğlu bir ara gözyaşlarına hakim olamadı. Kozinoğlu’nun bir aile yakını ise “Salı günü konuşacaktı. Her şeyi anlatacaktı, ama konuşturmadılar” dedi. Kozinoğlu, 22 Kasım Salı günü Odatv Davası’nın ilk duruşmasında hâkim karşısına çıkacaktı.

Alkışlarla uğurlandı

Kozinoğlu son yolculuğuna alkışlarla uğurlandı. Bu arada Kozinoğlu’nun yıllar önce Afganistan’da dönemin Dışişleri Bakanı İsmail Cem ve Raşid Dostum’la fotoğrafı yayımlandı. Vatan