İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Bulgaristan'ın Burgaz kentinde İsrailli turistlere karşı düzenlenen terörist saldırıdan Hizbullah örgütünü sorumlu tuttu

Netanyahu, yaptığı açıklamada, İran ve Hizbullah'ın, bir yılı aşkın süredir İsraillileri ve başkalarını hedef alan ''küresel terör kampanyası'' yürüttüğünü ifade ederek, Burgaz'daki saldırıyı Hizbullah'ın düzenlediğini savundu.

İran ise İsrail'in iddiasını reddetti.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest, resmi IRNA ajansında yayınlanan açıklamasında, suçlamaların, dünyanın ilgisini, İranlı nükleer bilimadamlarının öldürülmesinde İsrail'in oynadığı rolden başka bir yöne çevirme amacı taşıdığını söyledi.

Tahran yönetimi, 2010 yılından bu yana en az 5 nükleer bilimadamının öldürülmesinin arkasında İsrail gizli servisi Mossad'ın olduğunu savunuyor.

İran devlet televizyonu da internet sitesinde, iddiaları ''gülünç'' ve ''sansasyonel'' sözleriyle değerlendirdi ve İsrail'in, İran'ın ve Suriye gibi müttefiklerinin itibarını düşürmeye çalıştığını bildirdi.

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Nikolay Mladenov, Burgaz kentinde İsrailli turistlere karşı düzenlenen terörist saldırıda, 5'i İsrail vatandaşı 7 kişinin öldüğünü bildirmişti.