CHP lideri Baykal'a yapılan saldırıyı AKP'lilerin düzenlediği iddia edildi

BDP"liler saldırıyı AK Partililer"in gerçekleştirdiğini iddia etti. AK Partililer bu iddiayı reddetti. Olayı değerlendiren Baykal “AKP"nin bize karşı sokağa inmesi çok vahim bir durum” dedi

CHP Genel Başkanı Deniz Başkal, partisinin il kongresine katılmak için gittiği Van"da taşlı yumurtalı saldırıya uğradı. Baykal"ın da içinde bulunduğu parti otobüsü, kongre salonunun önüne geldiğinde bir grup "Kahrolsun CHP", "Deniz Baykal defol", "Ergenekon"un avukatı" sloganları atmaya başladı. Gruptakiler ellerindeki taş, yumurta ve domatesleri de otobüse fırlattı. Polis ekipleri müdahalede yetersiz kalırken salondan çıkan CHP"liler otobüsün etrafını çevirerek Baykal"ın güven içinde inerek salona girmesini sağladı. Protestocular ise dağıldı.

Çelik: İddialar doğru değil

Saldırıyı Ak Partililerin organize ettiği iddiaları üzerine basın mensupları Ankara"da kendisi de Vanlı olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik"e görüşlerinin sordu. Bu iddiayı değerlendirmeye bile değer bulmadığını söyleyen Çelik “Bu saldırıları yapanları kınıyorum. Bugüne kadar Türkiye"nin hiçbir yerinde AK Partililer dışarıdan gelen bir siyasi partiye fiili saldırıda bulunmamıştır” dedi.

“CHP"den korkuyorlar”

Bu arada olaylarla ilgili Van"ın BDP"li Belediye Başkanı Bekir Kaya"nın CHP MYK üyesi Savcı Sayan"ı aradığı öğrenildi. Sayan şu bilgiyi verdi: “Başkan Kaya beni aradı. Yaşananlardan dolayı üzüntülü olduğunu öyledi. O Başkan bana, "Bizim arkadaşlarımız böyle tavırlar sergilemez. Bunlar Hüseyin Çelik"in adamları. Bu işte AKP"nin parmağı var. Lütfen Sayın Baykal olayları bizimle bağdaştırmasın" dedi.”

CHP lideri Baykal ise bu görüşme sonrası şu değerlendirmeyi yaptı: “Demokrasilerde protestolar olur. Bunları anlayışla karşılamak gerekir. Ama bir organizasyon vardı. Van Belediye Başkanı"nın bizim arkadaşlarımıza anlattığına göre olayın BDP"lilerle ilgisi yok. AKP"lilerin yaptığı söyleniyor. AKP"nin bize karşı sokağa inmesi çok vahim bir durumdur. Bu CHP"-den korktuklarının bir göstergesidir” diye konuştu.

"YATACAK YERİN VAR MI!"

BAYKAL, CHP Van il kongresindeki konuşmasında Deniz Feneri davası nedeniyle Erdoğan"a eleştiriler yöneltti: “Başbakan, paraları toplayıp, fakirlere vermeyenlerin yatacak yeri yok diyor. Soruyorum. Böyle yapanların dava dosyasını sürümcemede bırakanların, böyle yapanları RTÜK"e Başkan yapanların, yönetim kurulu üyesi yapanların yatacak yeri var mı? Onların yatacak yeri yoksa, senin yatacak yerin var mı Allah aşkına?”

Vatan