Yapılan incelemede, pitpull cinsi köpeğin kulağının kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kulağının kesildiği ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Kaya Şavkay Meydanı'nda Pitbull cinsi köpek vatandaşlar tarafından kanlar içerinde bulundu. Saldırganlığı ile tanınan Pitbull cinsi köpeğin neden kanlar içerisinde kaldığı götürüldüğü veteriner kliğiniğinde anlaşıldı. Hayvanseverler tarafından kendisine getirilen pitpull cinsi köpeği muayene eden Veteriner hekim Özden Güven köpeğin kulağının kesilmek istendiğini ancak köpeğin tepki göstermesi sonucu kesilme işleminin tam anlamıyla gerçekleşmediğini söyledi.
Kuşadası Veteriner Kliniği'nde ilk müdahaleyi yapan veteriner hekim Özden Güven, "Kulağını kesmeye çalışmışlar, ancak kulaktaki damarın kopması sonucu oluşan aşırı kanamayı durduramamışlar." dedi. Veteriner Güven, ayrıca Pitbull'un tedavisi tamamlandıktan sonra Kuşadası Belediyesi'ne ait Köpek Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edeceklerini söyledi. Pitbull'u kulağı kesilmiş halde bulan hayvanseverlerden Serdar Atalan ise "Ülkemizde 2004 yılında çıkan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14. Maddesine göre Pit Bull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirmek, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak; takas etmek, sergilemek ve hediye etmek yasaklandı. Bunun sonucu olarak bu hayvanlar sokağa bırakılmaktadır. Sokağa bırakılan bu hayvanlar gerçek hayvanseverlerin dışındaki insanlar tarafından eziyet görmektedir" dedi.