SAKARYA'nın Alifuatpaşa Beldesi Belediye Başkanı AKP'li Kenan Oran hakkında geçen hafta `tehdit' suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan ve aynı gün Belediye Meclisi üyeliğinden de istifa eden DP'li Ali Esen, kar maskeli bir kişi tarafından ayaklarından vuruldu. Esen, saldırıyla ilgili olarak Belediye Başkanı Oran'ı suçladı.

2004 yılında AKP'den belediye meclis üyeliğine seçilen ve Alifuatpaşa Belediye Başkanı Kenan Oran'la ters düşünce partisinden istifa ederek bir süre bağımsız kalan, 29 Mart seçimlerinde de DP'den belediye meclis üyeliğine seçilen eczacı Ali Esen dün akşam eczanesinin önünde kar maskeli bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. İki ayağından vurulan Esen hastaneye kaldırıldı. Polis saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen Harun Harman'ı saldırıda kullandığı silah ve kar maskesiyle yakaladı. Harman, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ali Esen saldırıdan sonra yaptığı açıklamada, kendisinin Belediye Başkanı Kenan Oran ve adamları tarafından tehdit edildiğini, bazı meclis toplantılarına polis koruması altında gitmek zorunda kaldığını, baskı ve tehditlere daha fazla dayanamadığı için suç duyurusunda bulunarak meclis üyeliği görevinden istifa ettiğini söyledi. Saldırıyla ilgili olarak Belediye Başkanı Kenan Oran'ı suçlayan Esen, "Yanlış işleri var. Yanlış işlerini gündeme getirince beni ölümle tehdit etti. Ben de geçen hafta cuma günü Oran'ı Cumhuriyet Savcılığına şikayet ettim. Sonra bu saldırı meydana geldi" dedi.

Kenan Oran ise suçlamalar karşısında, "Beni suçluyorsa bir şey diyemem. Zaten olay faili meçhul bir şey değil. Yapan yakalandı. Bir şey diyemiyorum. Benimle yıllardır uğraşan bir kardeşimdir. Meclis üyeliğinden cuma günü istifa etti. İstifa edip gittikten sonra neden uğraşayım. Suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılıkta görüştüm. `Beni öldürtecek' şeklinde bir ifadesini görmedim. Ancak söylemiş de olabilir. Suçlamaları da ilginç" diye konuştu.
Vatan