Saldırı sonrası olay yerinde terk edilen araçta yapılan aramada, ilçeye bağl ı Güroluk Köyü Muhtarı A.A'nın kardeşi N.A.'ya ait ehliyet, cep telefonu ve saldı rganlara ait 1 adet Kaleşnikof silah bulundu. Aracın ise Van'da özel bir şirketten kiralandığı tespit edildi. Zanlı N.A.'nın misafirlerini Van ve Hakkari'de gezdirmek amacıyla aracı 4 günlüğüne 320 lira karşılığı kiraladığı belirlendi.

MOBESE kayıtlarında N.A'nın aracı pazartesi günü saat 09.00 sıralarında Van'dan alarak Başkale istikametine gittiği, aracı n saat 11.48'de Başkale-Van karayolu üzerinde bulunan Bebleşin jandarma kontrol noktasından geçiş yaparak Başkale tarafına gittiği tespit edildi. Başkale tarafına giden aracın öğleden sonra patika yolları kullanarak yol önlemi alan araca saat 15.10'da saldırı düzenlediği tespit edildi. Saldı rganların araçtan iner inmez 2 adet el bombası attıkları ve askerleri çapraz ateşe tuttukları belirtildi. 

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre olayı yapan şahı sların 4 kişi oldukları, saldırıdan sonra askerin saldırganlara ateş açtığı ve bu sırada 1 saldırganın da yaralı olarak dağlık araziye kaçtıkları belirlendi. Jandarmanın teröristleri yakalamak için bölgede hava destekli operasyonu devam ederken, teröristlere araç kiralayan ve onlara bu saldırıda şoförlük yaparak yardım eden N.A.'nın yakalanması için köydeki ve Van'daki evlerinde aramalar yapıldığı belirtildi. Olaydan sonra gözaltına alınan köy muhtarı A.A. ise, yapılan sorgulamasından sonra serbest bırakıldı. 

Yapılan saldırıda 1 astsubay ve 2 uzman jandarma çavuş olay yerinde şehit olurken, 4 asker ise yaralanmıştı. Saldırı esnasında olay yerinden geçiş yapan ve aracına bir mermi isabet eden İlçe Kaymakamı Bilgihan Bayar da, yüzüne gelen cam kırıklarından dolayı yaralanmıştı.