Değirmenci'nin evini kurşunladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan Mehmet I.'ın ifadesinde ''rahibe afişinden'' ötürü bu saldırıyı gerçekleştirdiğini ifade ederken, I. ile bu eylemi gerçekleştiren Yunus T.'ın ise olayın rahibe afişiyle ilgisinin olmadığını ve o gece alkollü olduğunu ifade ettiği öne sürüldü. Saldırgan T.'nin daha önceden hırsızlık olayına ilişkin sabıkasının da bulunduğu iddia edildi.

Referandum sürecinde 1 Eylül günü Avcılar'da çeşitli billboardlara asılan ''başörtüsünü rahibe kıyafetine benzeten'' afişler büyük tepki çekmişti. Olayın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, afişlerle kendilerinin bir ilişkisinin bulunmadığını belirtmişti. Ancak afişleri asan Alp Reklam'ın ortakları, CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Değirmenci'nin talimatı ile bu afişlerin asıldığını söylemişlerdi.

Açıklamaların ardından CHP yönetimi ve Değirmenci zor duruma düşerken, CHP MYK'sına taşınan konu şu ana kadar herhangi bir şekilde sonuçlanmadı.

Afiş skandalından ötürü kamuoyunda zor duruma düşen Belediye Başkanı Değirmenci'nin Avcılar Firuzağa Caddesi No: 5/3 numaralı konuta 1 Ocak 2011'de saat 23.30 sıralarında alkollü olduğu belirtilen Mehmet I. ve Yunus T. tarafından 3 kez ateş edildi; ancak mermilerin biri konuta isabet etti.

Olay sonrası karakola gelip teslim olan şahıslardan Mehmet I., eylemi rahibe afişinden ötürü gerçekleştirdiğini beyan ederken, kendisiyle birlikte kurşunlama olayında yer alan Yunus T. ise rahibe afişinden etkilenmediğini; olayı alkollü olarak gerçekleştirdiğini ifade etti.

Kurşunlama olayını birlikte gerçekleştiren iki şahsın, birbirinden farklı ifadelerde bulunması, Değirmenci'nin evine yönelik silahlı saldırının ideolojik mi yoksa alkolün etkisiyle mi yapıldığı yönünde iki farklı ihtimal ortaya çıktı.

Polisin yaptığı araştırmada, I.'ın Avcılar Firuzköy Mahallesi'nde ikamet ettiği; işçi olarak çalıştığı ve zaman zaman da taksicilik yaptığı öğrenildi.

T.'nin de, I. gibi Avcılar Firuzköy Mahallesi'nde ikamet ettiği ve işçi olarak çalışıp, zaman zaman da taksicilik yaptığı belirlendi.

T.'nin de 2003 yılına ait hırsızlıktan suç kaydının bulunduğu da öğrenildi.