Gaziantep'te 4'ü çocuk 9 kişinin öldüğü, 66 kişinin de yaralandığı uzaktan kumanda ile havaya uçurulan patlayıcı yüklü çalıntı otomobilin sahibi olan Sakarya’da oturan işadamı İ.Ö., otoyollardan aracın kaçak geçiş yaptığına dair kendisine ceza makbuzları gönderildiğini söyledi. İ.Ö., "OGS’lerde kaçak geçiş yapılırken çekilen kamera kayıtları vardır" dedi.

Sakarya’nın Geyve İlçesi'nde fabrikası bulunan, demir ticareti yapan 47 yaşındaki İ.Ö. 54 UF 926 plakalı 'Citroen C5' marka 2010 model otomobili, geçen Mart ayında Sakaryazı'daki bayiinden 'İkinci el' olarak satın aldığını söyledi. İ.Ö. şöyle dedi:

"Otomobili aldığım zaman 48 bin kilometredeydi. 1 ay sonra; 11 Nisan 2012 günü saat 04.00 sıralarında çalındı. O tarihde biz evde uyurken eve giren hırsız, evde bulunan cep telefonlarını, pantolonumdaki 600 TL ve 1 gün sonraki iş görüşmeleri için Çin’e gitmeden önce hazırlamış olduğum içerisinde nufüs cüzdanım pasaport ve arabamın yedek anahtarı bulunan çantayı çalarak kaçmış. Hırsız, 1 saat kadar sonra saat 05.30 sıralarında çantamın içerisinde yedek anahtarı fark etmiş olacak ki dönerek evin önündeki otomobili alarak kaçmış. Kaçarken de babam görmüş. Ancak, babam benim işe gittiğimi sandığı için bir şey söylememiş. Otomobil çalındığı gün 53 bin kilometrede idi."

Hırsızlık olayı ile ilgili güvenlik kamerası kayıtlarının da mevcut olduğunu ve bunları jandarmaya verdiklerini anlatan İ.Ö., sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olaydan hemen sonra eve hırsız girdiğini ve arabamın çalındığını jandarmaya bildirdim. O esnada güvenlik kamera kayıtlarını da verdik. Bizim eve daha önce de 3-4 kere hırsız girdiğinden dolayı kamera sistemi kurdurmuştum. O kamera kayıtlarını da Jandarmaya verdim. Jandarma 'gereğini yapacağız’ dedi. Ancak bugüne kadar bir şey yapılmadığı gibi bu araç başıma da bela oldu."

Otomobilinin çalınmasından sonra TEM'in Sapanca ve Sultanbeyli gişelerinden kaçak geçiş yaptığı için adresine 700-800 liralık ceza geldiğini anlatan İ.Ö., sözlerini şöyle sürdürdü:

"Otoyolda OGS yerine KGS kullandığımdan dolayı otomobilim çalındıktan sonra çalan kişi veya başka kişiler Sapanca’ya geldiklerinde kaçak olarak geçiş yapmışlar. Bunlarla ilgili olarak aracımın kayıtlı olduğu adresime 700-800 lira kaçak geçiş ve trafik cezaları da geldi. Bunları ödemedim."

İ.Ö., otomobilinin hırsızlık amaçlı çalındığını zannettiğini, evine giren hırsızın çaldığı çantasında otomobilin yedek anahtarını bulunca dönüp çaldığını düşündüğünü, parçalayamadığı için de yok pahasına satmış olabileceğini söyledi. Gaziantep'teki saldırıda adına kayıtlı otomobilin kullanıldığını Emniyet Müdürlüğü'nden gelen polislerden öğrendiğini anlatan İ.Ö., ekiplerinin evince inceleme yaptığını kaydederek şöyle konuştu:

"Saldırıda kullanılan aracın çalınan otomobilim olduğunu emniyetten beni geceyarısı aradıkları zaman öğrendim. Aradıklarında 'Aracını bulacağız' diyerek benden bilgiler aldılar. Bir gün sonra da evime gelip aracımın nasıl çalındığını araştırdılar. Sonra da bu üzüntü veren olayı öğrendim". (SNK)