Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlara ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre Şemdinli'deki operasyona çoğunlağunu jandarma özel harekat birimlerinin oluşturduğu 2 bin 500 asker katıldı. Timler arazide saldırı ihtimali bulunan karakol ve birlik gibi noktaları korumaya aldı. Nokta korumaların dışında Şemdinli kırsalının kritik yerleri de askerlerce çevrelendi. En son Bolu Jandarma Tugay Komutanlığı'da operasyona destek verdi. İnsansız Hava Araçları ve havadan yapılan keşiflerde öldürülen terörist sayısının 60 civarında olduğu tahmin ediliyor. PKK'lı teröristlerin operasyonların yoğunlaştığı bölgede ciddi boyutta mayınlama yaptığı bu yüzden askerin intikal yapamadığı öğrenildi. Ölen terörist sayısının da bu nedenle tam olarak netleştirilemediği ifade ediliyor. İnsansız Hava Araçlarının bölgede sürekli uçtuğu ve görüntülere panikle kaçan çok sayıda teröristin görüntüsünün yansıdığı belirtiliyor. 50 kişilik Polis Özel Harekât Timinin de askeri birliklerle operasyona katıldığı öğrenildi. Polis özel harekatın Şemdinli'de sızmalara veya kentte gerçekleşecek eylem sonrası kaçışa karşı koridorlara yerleştirildiği öğrenildi. Operasyonun ağırlıklı olarak önceden belirlenen sığınak ve hücrelerin karadan ve havadan bombalanması şeklinde gerçekleştiği kaydedildi. Öte yandan güvenlik güçleri operasyona ilişkin ilginç bir bilgiye ulaştı. Operasyon bölgesinde bulunan teröristlerin birbirleriyle iletişim için telsiz kullanmayıp, kağıtla haberleştiğini belirtiliyor.

PKK'NIN YENİ PLANI
PKK'nın Hakurk'ta bulunan kamplardan 500 ile 700 militanını çekerek sınıra yakın yerlere yığdığı ve burada hazır beklettiği ortaya çıktı. Operasyonların bit- mesini beklediği öğrenilen terörist grubun askerin çekilmesiyle birlikte Şemdinli ve Çukurca'ya yönelik planlanan saldırı için tekrar harekete geçeceği ve bölgeye yerleşmeyi planladığı öğrenildi. Öte yandan Şemdinli kırsalında ki sığınaklara ve mağaralardaki terörist sayısının büyük saldırı için 500'e çıkarıldığı belirtildi. Son operasyonda bu sayının bir kısmının öldüğü ve kaçtığı belirtildi. İstihbarat birimleri örgütün ilk kez bir saldırı için bu denli ısrarcı olmasını ve büyük çaplı yığınak yapmasını Şam ile Kandil arasındaki gizli ittifakın sonucu olarak değerlendiriyor. Şam'ın Türkiye'yi oyalama taktiğine onay veren PKK'nın bunun karşılığında Suriye'nin kuzeyinde söz sahibi olma yönünde yeni haklar elde ettiği öne sürülüyor.PKK'nın Şemdinli kırsalı, Şehidan ve Hakurk'ta ikinci saldırı girişimi için bu denli terörist yığını yapması karşısında, bölgede görevli güvenlik kaynakları askeri birimlerin bölgedeki teröristleri temizlemeden çekilmeyeceği bilgisini verdi. Öte yandan Bağlar köyü kırsalında 2 askeri aracın geçişı sırasında patlama meydana gelirken, olayda can yada mal kaybı olmadı.

AİLELERE 1000'ER TL
Şemdinli'deki operasyonlar nedeniyle mağdur olan bazı ailelere para yardımı yapıldı. Şemdinli Kaymakamlığı tarafından, Yiğitler köyünden yakınlarının yanına göç eden 21 aileye 1000'er TL para yardımı yapıldığı belirtildi. Yetkililer ailelere zaten 15-200 TL ramazan yardımı yapıldığını bu miktarın mağduriyet nedeniyle artırılarak ödendiğini söyledi.