Hindistan'da teröristler tarafından işgal edilen otelde rehin tutulan 31 yaşındaki Türk Avukat Yasemin Erden kurtarıldı.

Yaklaşık 24 saat boyunca oteldeki odasından çıkmayan ve minibardaki su ve kuruyemişlerle beslenen 31 yaşındaki Avukat Yasemin Erden, ölümden döndüğünü söyleyerek Hindistan'a birgün önce gittiğini ve iş seyahati için orada olduğunu kaydetti.

BÜYÜKELÇİ'DEN ARAMAYIN UYARISI

Türkiye"nin Yeni Delhi Büyükelçisi Levent Bilman, Hindistan"ın Mumbai kentinde düzenlenen saldırılar sonucu, bir otelde hala mahsur bulunan Türk vatandaşının koşullarına dikkati çekerek, Türk basınından bu vatandaşla doğrudan irtibata geçmek yerine, kendisiyle görüşülmesini rica etti.
Bilman, A.A"ya yaptığı açıklamada, bir otelde 40 saattir mahsur bulunan Türk vatandaşının, uykusuz, içecek ve yiyecekten yoksun olduğunu, zor şartlar içinde bulunduğunu belirterek, bu kişinin cep telefonunun pilinin de bitmekte
olduğuna dikkati çekti ve şöyle konuştu: "Türk basının haber alma hakkına derinden saygı duyuyorum. Ancak
vatandaşımızla doğrudan temas kurmaya çalışılıyormuş. Elinde çok az pili olan bir cep telefonu var. Değerli basınımızdan ricam, içinde bulunduğumuz şu kritik anlarda kendisiyle olan tek temas imkanımızın kopmaması için, vatandaşımız hakkında bilgi almak için beni arasınlar, kendisini değil. Bu durumun anlayışla karşılanmasını rica ediyorum." Bilman ayrıca, Türk vatandaşının sağlık durumunun iyi olduğunu sözlerine ekledi.