AYDINPOST ÖZEL- Yol-İş Sendikası 2 No.lu Şubesi"nde başkan İsmail Evran"ın emekli olduğu halde şube başkanlığı görevini yürüttüğü ortaya çıktı. Evran'ın bu durumunu Aydın ve diğer illerdeki üyelererden de sakladığı belirlendi.
1992 yılından bu yana Yol-İş Sendikası 2 No.lu Şubesi"nde başkanlık görevini yapan İsmail Evran"ın Kurban Bayramı dolayısıyla Aydın İl Özel İdare ek binasındaki yemekhanede yapılması planlanan bayramlaşmayı da bu gelişme üzerine terk ettiği öğrenildi.
Emekli olduğunu saklama gayretine girişen İsmail Evran ilk olarak 2003 yılında emekli oldu. 2006 yılında Yol-İş Sendikalısı"nın 2 No.lu Şubesi bünyesinde yapılan delege tespit seçimi sürecinde emekliliğini iptal ettirdiği belirlendi. Evran"ın destekleme primi yatırarak 2006'da tekrar emekli olduğu, bu dönemde yapılan delege seçiminde yasal haklarından faydalanabilmek için emeklilik haklarından vazgeçtiği ortaya çıkıp, seçimi kazandıktan sonra tekrar emekli olduğu da iddialar arasında.
Sosyal Güvenlik Kurumu"ndan alınan belgelerin de ortaya çıkmasıyla birlikte 01.09.2008 tarihinde yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Yasası görüşmeleri yapılırken de pek çok defa şubede yaptığı toplantılarda emekli olduğunu saklamayı tercih eden İsmail Evran"ın sendika üyelerini hem mağdur hem de hayal kırıklığına uğrattığı öğrenildi.
Öte yandan Evran"ın kurban bayramı bayramlaşma töreninden bu yana da Yol-İş Sendikası Aydın Şubesi'ne uğramadığı da gelen diğer bilgiler arasında.

SGK"ya resmi talepte bulunuldu
İsmail Evran"ın emekli olup olmadığı konusunda net araştırma yapılması için SGK"ya resmi yazıyla başvuruda bulunulduğu öğrenildi. İşveren tarafından SGK'ya yazılan yazıya göre Evran'ın emekli oduğu anlaşılınca ilişiğinin kesileceği öğrenildi.
2102857189 tahsis no.lu İsmail Evran"ın SGK tarafından da aylık aldığı da Aydınpost Haber Merkezi"nce belgelendi.