Ankara Haymana'da okul idarecisi H.T'ye kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, "Çocuğun terör örgütünün elinde" dedi. H.T'yi telekonferansla, ailesiyle görüştürüp istediklerini söyleten şebekenin oyununu polis bozdu.

Yeni Şafak'ın haberine göre inandırıcı olmak için H.T'ye eğer isterse '1' tuşuna basarak savcıyla, '2' tuşuna basarak komiserle görüşebileceğini söyleyen dolandırıcılar, daha sonra çocuğunun kurtarılması için gerekli olan parayı söylenen hesaba yatırmasını istedi. Dolandırıcılar, H.T'nin ailesini arayıp durumu anlatmaması için de önlem aldı.

Telekonferans yöntemiyle H.T'yi ailesiyle görüştüp, istediklerini söylettiler. Yakınları ve ailesi H.T'yi aradıklarında telefonun hep meşgul olması ise şüphelere neden oldu.

HESAP BLOKE EDİLDİ

Şikayet başvurusuyla polisin inceleme başlatması üzerine, H.T'nin, 2 bankadan yüklü miktarda para çektiği ve Ankara'ya doğru hareket ettiği tespit edildi. Polisler, sabah 03:00 civarında mobese kayıtlarından idarecinin Başkent Öğretmenevi'ne geldiğini tespit etti. Bankadan çektiği 70 bin lirayı dolandırıcıların hesap numaralarına yatıran H.T'nin 35 bin lirası ise, savcılığın hesapları bloke koymasıyla kurtarıldı.

HUTBEDE UYARI

H.T, o gece telefonunda ailesinden gelen aramaları gördüğünü ama adeta hipnoz olduğu için cevap veremediğini söyledi. Olayın ardından, belediye hoparlörden uyarı yaptı, polis de uyarıcı broşürler dağıttı. Cuma hutbesinde de cemaate 'dikkatli olun' uyarısı yapıldı.