ESKİŞEHİR"de 45 yaşındaki Süleyman M., 3 kişinin kendisine Gürcistanlı şişman bir kadını gösterip evlendirmek için 3 bin 500 YTL'sini aldıklarını, ancak daha sonra başka bir zayıf kadınla evlendirmek istediklerini belirterek polise başvurdu. Şikayet üzerine biri kadın 3 kişi yakalandı.
Malülen emekli olduğu belirtilen Süleyman M., bir ay önce Gökmeydan Mahallesi"ndeki Aydın Arat Parkı"nda tanıştığı 33 yaşındaki İsmail Akbulut, 49 yaşındaki Yaşar uzun ve Gürcistanlı 43 yaşındaki eşi Rahida Guseinov Uzun ile bir süre sohbet etti. 3 zanlı, Süleyman M."nin evlenmek istediğini söylemesi üzerine “Biz seni Gürcistanlı bir kadınla evlendiririz” dedi.
Birkaç gün sonra 3 kişi Süleyman M. ile tekrar parkta buluştu. Zanlılar yanlarında gelen yabancı uyruklu şişman bir kadını gösterip “İşte evleneceğin kadın bu. Ancak evlilik işlemleri için para gerekiyor” diyerek Süleyman M."den 3 bin 500 YTL para aldılar.


"HASTALANDIĞI İÇİN ZAYIFLADI"


Evlilik işlemlerini başlatmak isteyen Süleyman M. dün tekrar parkta 3 kişiyle buluştu. Zanlılar bu kez yanlarındaki zayıf bir kadını gösterip, “Gidip evlilik işlemlerinizi yaptıralım” deyince Süleyman M. “Bu benim evleneceğim kadın değil. Bana ilk gösterdiğiniz kadın şişmandı. Bu zayıf” diyerek itiraz etti. Zanlılar ise “Bu aynı kadın. Hastalandığı için zayıfladı” diye karşılık verdi.
Çıkan tartışmanın ardından zanlılar parktan ayrılınca Süleyman M. polisi arayarak dolandırıldığı ihbarında bulundu. İhbar üzerine polisler İsmail Akbulut, Yaşar Uzun ve Gürcistan uyruklu Rahida Gusenov Uzun"u yakalayarak gözaltına aldı.

DHA