Zigana Dağı'nda çığ düşmesi sonucu yaşamını yitiren Erhan Terzi'nin Karadeniz Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda okutman olduğu ve internetteki bir paylaşım sitesine “Dağlar beni çağırıyor, ama kızım bırakmıyor...” diye not yazdığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, üniversitedeki öğrencilik yıllarından itibaren dağcılık faaliyetlerine katılan Terzi, çeşitli dağcılık kulüplerinde yöneticilik yapıyordu.

Yaklaşık 3 yıl önce evlenen ve 1.5 yaşında kızı olan Erhan Terzi'nin internetteki bir paylaşım sitesine “Dağlar beni çağırıyor, ama kızım bırakmıyor...” notu yazdı.

Terzi'nin yaşamını yitirdiğini öğrenen yakınları, ailesinin Yenicuma Mahallesi'ndeki evinde toplandı. Oğlunun hayatını kaybettiğini öğrenince fenalık geçiren anne Remziye Terzi, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

ŞAKASINI YAPTI GERÇEK OLDU

Korkunç kazada hayatını kaybedenlerden Erhan Terzi'nin bir dağ etkinliği sırasında arkadaşlarına çığ şakası yaptığı ve bu anları da kamerası ile kaydettiği ortaya çıktı.

İSİMLER BELLİ OLDU

Gümüşhanede yaşanan çığ felaketinde ölen 10 kişinin isimleri de belli oldu. İsimler şöyle: Özlem Timurcuoğlu, H. Ali İsaoğlu, Hüsnüye Sarıbıyık, Gül Piyale, Dursun İnan, Burçak Sevim, Erhan Terzi, Davut Akdeniz, Yasemin Aktaş, Hüseyin Karaosmanoğlu

Yaralılar:Rasim Keleş, Yonca Yılmaz

Kurtulanlar:Sevgi Gültekin, Ural Ayar, Hasan Anahar, Hasan Çiftçi, Emel Şimşek, Elmas Aykan

ARAMA ÇALIŞMALARI SONA ERDİ

Zigana'da 11 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de sağ olarak kurtarıldığı çığ düşmesi olayının ardından başlatılan arama çalışmaları tamamlandı.

Jandarma ve sivil savunma ekiplerince, demir çubuklar ve küreklerle, çığın düşmesi sonucu karların biriktiği yaklaşık 100 metrekarelik bir alanda yürütülen çalışmalarda, başkaca herhangi bir bulguya ulaşılamadı.

Hürriyet