Adem Yavuz Mahallesi'nde oturan işadamı Hidayet Dündar'ın evine, sahur vakti gelen Turan Ç. (33) ve Ramazan Ö. (33), binanın merdivenlerini aydınlatan lambaların sigortalarını indirdi. İMES Sanayi sitesinde işyeri bulunan Hidayet Dündar'ın kapısını çalan zanlılar, beklemeye başladı. Sahur vaktinde kapıları çalınan Dündar ailesi, komşularının sahura kaldırmak için geldiklerini sanarak kapıyı açtı. Bu sırada hemen içeriye giren zanlılar önce Hidayet Dündar'ın eşi Zeynep Dündar'ı silah zoruyla yere yatırdı, daha sonra da Hidayet Dündar'ın ellerini ve ayaklarını iple bağladı.

Zanlılar, Hidayet Dündar'ı darp ederek biri 60, diğeri de 40 bin lira olan iki senet imzalattı. Zanlıların önce senetleri imzalamamak için direnen Dündar'a "Bu parayla iş kuracağız. Çıkış yolumuz sensin" dedikleri belirtildi. İş adamının, eşinin de gözleri önünde darp edilmesi üzerine senetleri imzaladığı bildirildi. Bu sırada gürültüden uyanan işadamının 5 yaşındaki oğlunun gasp dehşetine tanık olduğu ve büyük korku yaşadığı öğrenildi.

İki zanlının evden çıkmasından sonra, önce eşini iplerden kurtaran Zeynep Dündar, hemen polise haber verdi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi gönderildi. Kaçan zanlıların yakalanması için Ümraniye Asayiş Büro Amirliği bünyesinde iki ekip oluşturuldu. Aynı gece, zanlıların Sultanbeyli Kuran Kursu Caddesi ile Turgut Reis Mahallesi'nde bulunan evlerine baskın düzenlendi. 

Adreslerde yapılan aramalarda olayda kullanılan 9 mm çapındaki tabanca ile zorla imzalatılan senetler ele geçirildi. Zanlılar ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Turan Ç. ve Ramazan Ö. adliyeye sevk edildi