Başsavcılık, soruşturmaya gerekçe olarak, Akman"ın avukatının Main Taunus Yabancılar Dairesi"nden aldığı belgenin tahrif edilmesini gösterdi.
Adı Deniz Feneri e.V davası ile kooperatif yolsuzluğu soruşturmalarında geçen Akman, Almanya"ya girişine yasak ve tedbir getirildiği haberleri üzerine, Main Taunus Yabancılar Dairesi"nde 3 Eylül 2008"de alınan bir resmi belgeyi göstererek Almanya"ya giriş yasağı olduğu iddiasını yalanladı.
CNN Türk, belgenin üzerinde tahrifat yapıldığını ortaya çıkarınca, Akman"ın avukatları, “Almanya"dan gelen resmi belgenin bir bölümü özel hayatı ilgilendirdiği için kamuoyu ile paylaşılmadı” iddiasında bulundu. Ancak, Hürriyet gazetesi, Akman"ın açıklamadığı paragrafta, “Almanya"ya girişi sakıncalı” ifadesinin yer aldığını orijinal belgeyi göstererek haber yaptı.
Bunun üzerine Frankfurt Başsavcılığı harekete geçerek 17 Haziran"da resmi evrakta sahtecilik gerekçesiyle Akman hakkında soruşturma başlattı. Başsavcılık, kimliği açıklanmayan bir kişi hakkında daha soruşturma açıldığını bildirdi.

Türk savcılar harekete geçmeli
Akman"ın 5 yıla kadar hapis cezası alabileceğini kaydeden Alman hukukçular, tahrif edilmiş resmi belgeyle karar çıkartma eylemi yüzünden Türk savcılarının, Zahid Akman hakkında soruşturma açması gerektiğini belirtti.