Polisi telefonla arayan Kartal PTT Şubesi yetkililerinin Sivas’tan 3 bin, Ağrı’dan 15 bin liralık havaleleri çekmeye gelen iki kişiden şüphelendiklerini bilgisi güven timlerini harekete geçirdi. İhbarla ilgili çalışma yapan polis, PTT şubesinden 3 bin lirayı çeken Adem Ç. ile 15 bin lirayı çekmeye çalışan Ahmet S. C.’yi gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan Adem Ç. ile Ahmet S. C., kendilerinin Kamil A. için çalıştıklarını ve kendi adlarına gelen paraları çekerek Kamil A.’ya verdiklerini söyledi. 
 
Zanlıların verdiği bu bilgi üzerine polis, daha önceden kontör dolandırıcılarından sabıkası bulunan Kamil A.’yı gözaltına aldı. Kamil A.’nın üzerinden PTT’den çekildiği anlaşılan 3 bin lira bulundu.
 
Soruşturmada, Kamil A.’nın telefonla aradığı Sivas ve Ağrı PTT şube müdürlerine kendisini bölgede görev yapan bölük komutanı yüzbaşı Murat olarak tanıttığı, İstanbul’da bulunan kardeşinin trafik kazası geçirdiği, kardeşine acil olarak para göndermesi gerektiğini söyleyerek para gönderttiği anlaşıldı. A.’ın havaleleri mahalleden tanıdığı kişilerin adlarına yaptırdığı ortaya çıktı.
 
Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği’ndeki işlemleri tamamlanan zanlılar Kartal Adliyesi’ne sevk edildi.