Kağıthane'de yönetmen olduğunu iddia ederek 3 genç kızı fimlerde oynatma bahanesiyle götürdüğü bir evde, cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen Ahmet H.Y. gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre film setlerinde ışıkçı olarak görev yapan Ahmet H. Y., televizyon oyuncularının ve yönetmenlerinin isimlerini kullanarak bir süre önce genç yaştaki A.G., N.U. ve K.P. ile tanıştı. Yaşar, genç kızları, önceki gün Kağıthane Gültepe Mahallesi'nde bulunan önceden tanıdığı S. D.'ye ait eve götürdü. Daha önce de küçük yaştaki kızlarla ilişkiye girmek, dolandırıcılık ve hırsızlıktan sabıkası bulunan Ahmet H. Y., burada kızlara sinema ve dizilerde oynatmayı vadederek cinsel tacizde bulundu.



DİZİLERDE ROL VAADİ



Bu olay üzerine kızlardan biri, cep telefonu yardımıyla durumu bir arkadaşına bildirdi. Genç kızın arkadaşının ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, adrese operasyon düzenledi. Yapılan baskında, Ahmet H. Y., ev sahibi S. D. ve genç kızlar gözaltına alındı. Ahmet H. Y.'nin gözaltında tutularak mahkemeye sevk edileceği öğrenildi. Gültepe Polis Merkezi'ne götürülen S. D., ifadesinde, Ahmet H. Y.'nin kendisine dizilerde rol vereceğini söylediğini belirtti. S. D. ve 3 kız ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.



Kendisinin Amerikan vatandaşı olduğunu iddia eden Ahmet H. Y., suçlamaları kabul etmedi.