ANTALYA'da başkomiser rütbeli üniforma giyip, telsiz ve kuru sıkı tabanca taşıyan 36 yaşındaki Salih Soğukpınar, polis telsiz kanalından personeli azarlamaya kalkınca yakalandı.
Kendisini "başkomiser' olarak tanıtan Salih Soğukpınar, önceki gün saat 22.30 sıralarında Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün kullandığı polis telsizinin Asayiş 1'nci kanalından anons etti. Telsizden "6410- Merkez' diyerek Devlet Büyüklerini Koruma Şube Müdürü'nün telsiz kodunu kullanan Soğukpınar'a, haber merkezindeki görevli memur, “Merkez dinliyor efendim” yanıtı verdi. Bunun üzerine Soğukpınar, “Merkez, Kaleiçi'nde ekibimiz 4862 otomobilini bırakmış ve çevresinde insanlar var. Bu arkadaşları uyarın” dedi. Bu sırada "4862' kod numaralı ekip, “Efendim, bir işyerini yüksek sesle müzik yayını yaptıkları gerekçesiyle uyarıyoruz” diye anons yaptı. Bir süre sonra da "4862' kod numaları ekip, tekrar anons ederek, “Konunun gereğini yaptık, otonun başındayız efendim” dedi. Salih Soğukpınar, bunun üzerine “Anlaşıldı” diye karşılık verdi.
Bu sırada telsizden kendi koduyla anons edildiğini ve talimatlar verildiğini takip eden Devlet Büyüklerini Koruma Şube Müdürü Mustafa Cevher, haber merkezini arayarak telsizdeki kişinin "sahte başkomiser' olduğunu bildirdi. Emniyet Haber Merkezi, "Merkez- 6410' diyerek Soğukpınar'ı anons etti. Merkezin anonsuna, “Dinliyorum” diye cevap veren kişiye görevli polis, “Efendim araca ihtiyacınız var mı? Sizi gideceğiniz yere bıraktıralım” dedi. Bu anons üzerine ılık Salih Soğukpınar, “Merkez gerek yok, ben kendi imkanlarımla giderim. Ayrıca telefonla arayacağım sizi” dedi.
Antalya Polisi, ilk telsiz anonsundan Kaleiçi'nde olduğu anlaşılan sahte başkomiser için alarma geçti. Tarihi Kaleiçi semtine çok sayıda sivil ekip gönderildi ve elinde telsiz olan kişinin aranmasına başlandı. Pansiyonları tek tek kontrol eden Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bir pansiyonda, orta yaşlı bir adamın kendisini "Başkomiser' olarak tanıttığını ve telsizi olduğunu öğrendi. Resepsiyondan numarası öğrenilen odaya baskın düzenleyen polis, Soğukpınar'ı yakaladı. Odada yakalanan başkomiser rütbeli polis kıyafeti, kuru sıkı tabanca ve anons ettiği polis telsizine el konuldu. Polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Salih Soğukpınar tutuklandı.
Salih Soğukpınar'ın daha önce İstanbul'da kendisini yine başkomiser ve yarbay olarak tanıttığı gerekçesiyle birçok kez tutuklandığı, tutuklu olduğu dönemde Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e yazdığı mektupta dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e suikast yapılacağını iddia ettiği ve bu nedenle Savcı Öz tarafından ifadesinin alındığı belirtildi.

DHA