Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, alkollü ürünleri alırken mutlaka TAPDK belgesine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, ''Sahte, kaçak veya izinsiz olarak üretilen üründen korunmak için alkollü içki alışverişi, TAPDK satış belgesi sahibi perakende satıcılardan yapılmalı'' dedi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, özelleştirmenin ardından alkollü içki satışının serbestleştiğini, şuan piyasada 1520 çeşit yerli, 1600 çeşit de ithal alkollü ürün satıldığını kaydetti. Yeni yıla girerken alkol alacak vatandaşlara uyarıda bulunan Palandöken, geçmişte yaşanan alkol zehirlenmesi olaylarının tekrar etmemesi için mutlaka TAPDK (Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurulu) belgeli yerlerden alışveriş yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Yerel yönetimlerin ve Emniyet görevlilerinin de bu konuda denetimlerini sıklaştırması gerektiğini belirten Palandöken, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Düşük fiyatla satılan içkilerden uzak durulması gerekir. Çünkü normal fiyatın altında satılan ürünün sahte veya kaçak olması muhtemeldir. Yılbaşı sepetlerinin içindeki alkollü içecekleri kontrol ediniz. Alkollü içkileri, perakende satıcıların açıkça sergilenmekte olan raflarından seçiniz. Asla tezgah altından veya görünmeyen yerlerden çıkarılan ürünleri almayınız. Ambalajının üzerinde bandrolü yoksa o ürünü almayınız.''