Antalya'da 3 Rus turist rehberinin ölümü ve çok sayıda kişinin zehirlenmesine sebep olan sahte içkiden sonra çalışmalarını hızlandıran Mersin polisi sahte içki yapılan bir imalathane ele geçirdi. 
 
5 ilde yapılan operasyonda 22 kişi de göz altına alındı. Operasyonda yakalanan firma sahibi L.A.'nın Antalya'da Rus turistlerin ölmesine sebep olan içkileri KKTC'den ithal eden firmanın ortağı olduğu iddia edildi. 
 
Ayrıca imalathanede aynı firma adına kesilmiş faturalar ele geçirildi. İmal edilen sahte içkilerin sahildeki bar ve eğlence yerleri ile Antalya'da pazarlandığı öne sürüldü.
 
Alınan bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri ocak ayında 2 kişinin tutuklanması ve çok sayıda sahte içkinin ele geçirildiği imalathane operasyonun ardından çalışmalarını sürdürdü. 
 
Antalya'da 3 Rus turistin öldüğü çok sayıda kişininde zehirlendiği olay sonrası çalışmalarını daha da yoğunlaştıran ekipler Mersin-Adana Karayolu Kazanlı mevkisindeki bir depo ile 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 
 
Operasyon sonucu yaklaşık 7 bin adet sahte viski ve votka, çok sayıda sahte içki etiketi, içki imalatında kullanılan bidon, arıtma makinası, kapak makinası, çok miktarda içki yapımında kullanılan alkol, saf su ve kimyevi madde, çok sayıda içki şişesi kapağı, etiketli boş içki şişeleri, 1 adet şarjör ve 25 adet fişek ele geçirildi. 
 
Olayla ilgili Mersin'den M.A., S.K., T.U., İ.A., G.A., M.B., İ.B., G.T., F.T., T.T., K.A., Z.G., L.A., A.O., A.A., M. ve Z.A. ile İstanbul'dan İ.B. ve M.U., Aydın'dan S.A., Antalya'dan Y.A. ve Gaziantep'ten O.O. göz altına alındı.
 
Yakalanan şahıslardan L.A.'nın Antalya'da Rus turistlerin ölmesine sebep olan içkileri KKTC'den ithal ettiği öne sürülen firmanın ortağı olduğu iddia edildi. 
 
Ayrıca imalathanede aynı firma adına kesilmiş faturalar ele geçirildi. İmal edilen sahte içkilerin sahildeki bar ve eğlence yerleri ile Antalya'nın da aralarında bulunduğu illere gönderildiği öne sürüldü.(ZAMAN)