Savcılığa şikayette bulunan Z.D., bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden tanıştığı Avukat Tolgahan Ç.'nin, evlilik vaadiyle kendisini kandırarak banka kredisi çektirip dolandırdığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
Z.D dilekçesinde çektiği 40 bin TL ile kendi üzerine aldığı otomobili Tolgahan Ç'nin kullandığını ve geriye alamadığını belirtti. N.D isimli başka bir kadının da Tolgahan Ç. hakkında evlilik vaadiyle kendisini kandırdığı ve borçları olduğunu söylemesi üzerine kendisine 12 bin TL para kaptırdığı şeklinde savcılığa şikayetçi olması üzerine polis ekiplerince soruşturma başlatıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri Tolgahan Ç.'yi takibe aldı.
Üsküdar'da kaldığı adresi tespit edilen Tolgahan Ç., Z.D. isimli şikayetçinin üzerine kayıtlı otomobile binerken gözaltına alındı. Otomobilde yapılan aramada bir avukat cübbesi, sahte avukat belgesi, kartvizit ile bir de kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Tolgahan Ç, suçlamaları reddetti.
Sahte avukatlık belgelerini hazırladığını kabul eden Tolgahan Ç., kız arkadaşlarını dolandırmadığını ileri sürdü. Elinde avukat cübbesiyle Üsküdar Adliyesi'nde hakim karşısına çıkan Tolgahan Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi.